Adel Mechaal, actual campió d'Europa dels 3.000 metres en pista coberta, disputarà aquest proper dissabte la prova més llarga del fons en pista. Ho farà a la Copa d'Europa de 10.000 metres que tindrà lloc a Londres, on l'equip masculí espanyol intentarà guanyar el seu desè títol continental.

Al palamosí l'acompanyarà l'aragonès Toni Abadia, el vencedor l'any passat d'aquesta mateixa competició. També se'ls uneixen, en aquesta ocasió, Antonio Pérez, Fernando Carro, Mohamed Alli Jelloul i Yago Rojo. Això, segons va informar durant el dia d'ahir la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA).

Segons apuntava l'organisme, per a Mechal, aquesta Copa d'Europa de Londres suposa el seu retorn «a la competició en pista després de la seva estada d'entrenament a Etiopia i un cop d'haver dominat diverses milles urbandes -l'última d'elles a Barcelona- amb la idea de realitzar el seu primer 10.000 de qualitat i explorar les seves possibilitats en aquesta prova de cares a l'Europeu de Berlín. Els rivals més destacats que es trobarà Mechaal i també la delegació espanyola són l'italià Yemeneberhan Crippa, el francès Florian Carvalho i el britànic Ross Millington.

Ilias Fifa, sancionat

L'agència espanyola antidopatge va anunciar ahir la sanció de quatre anys de suspensió a Ilias Fifa, l'atleta que va quedar campió d'Europa dels 5.000 metres a Amsterdam l'any 2016. En aquella prova, celebrada el mes de juliol, Fifa va penjar-se la medalla d'or per davant, precisament, del palamosí Adel Mechaal. El següent pas serà el de recorre la seva sanció al Tribunal Administratiu de l'Esport.