En el Club Patí Jonquerenc es freguen les mans per a un possible doblet dels dos equips sèniors d’hoquei patins a Nacional Catalana. Per un costat, el masculí esgotarà les últimes opcions per colar-se en el play-off d’ascens a la tercera categoria aquest cap de setmana, en l’última jornada de Primera Catalana. Per l’altre, el femení, a priori, ho té més accessible, ja que depenen d’elles mateixes, tot i que una carambola també les podria fer ascendir, en aquest cas, a la categoria de plata.

El Red Tortuga Jonquerenc, entrenat per Jordi Koke del Campo, ha anat de més a menys aquesta temporada, un fet que li podria passar factura. I és que al gener, els alberencs ocupaven el segon lloc, a només un punt del líder, el Cassanenc, que pujaria directe, i a poc a poc s’han anat quedant fora de la lluita pel títol. No obstant això, els jonquerencs es mantenien en zona de promoció d’ascens -del segon al cinquè lloc- però el cap de setmana passat en van sortir, en el pitjor moment, la penúltima jornada, i ara són setens.

D’aquesta manera, els jonquerencs hauran de guanyar aquest cap de setmana a la pista del cuer, el Taradell, ja descendit (dissabte, 12.30 h), i esperar que punxin el Vic B -rep un Barça C que té opció de títol- i el Ripollet -rep un Roda que no s’hi juga res.

En cas de classificar-se i arreplegar la cinquena i última plaça, a les semifinals del play-off té molts números de trobar-se el Lleida, que ara va segon de l’altre grup de Primera Catalana.

El femení pot pujar dissabte

Les sèniors del Jonquerenc, mentrestant, tenen tres jornades per certificar l’ascens a Nacional Catalana. Les noies que entrena l’ex del Citylift Girona, Judith Carreras, són segones de Primera Catalana -amb quatre punts i un partit més- i ja depenen d’elles per caçar l’única plaça d’ascens, que és directa. Com que el Mataró B, amb qui tenen el goal average perdut, va ensopegar per sorpresa contra el Bigues i Riells C (1-1), el diumenge, les jonquerenques pujaran si guanyen els dos partits que els queden, contra el Palau de Plegamans C i el Roda, rivals de mitja taula. Fins i tot l’objectiu es podria assolir aquest dissabte si superen les vallesanes i el Mataró B no guanya contra el líder Voltregà C.

El Jonquerenc s’ha vist beneficiat pel fet de compartir zona alta amb filials: el Voltregà C no pot pujar perquè el B ja està a Nacional i el Mataró B, el seu rival directe, podria passar-li el mateix. En aquesta via, les alberenques tenen l’altra opció per ascendir si fallen en els seus duels. El primer equip del Mataró es troba a Nacional Catalana i, si no pot pujar a l’OK Lliga, impediria que el seu filial també ascendís. L’equip maresmenc lluitarà per aquest ascens contra l’Igualada durant aquest maig.

Pugi un o els dos, serà “collonut”

Acabi com acabi la temporada, els dos sèniors del Jonquerenc hauran millorat amb escreix els resultats de la temporada passada, on es van moure per la zona mitjana de Primera Catalana. “Si puja un o els dos equips serà collonut, però la temporada haurà estat excel·lent passi el que passi”, comenta Marcel Carreras, coordinador del Jonquerenc. L’alhora jugador del sènior -té 41 anys i és un dels més veterans al costat de Jordi Horta- considera que “l’objectiu del masculí era la permanència. La nostra filosofia és pujar i baixar amb el que tenim, mantenint un 60% de jugadors de casa i 40% de fora”.