L'Escala ja no té cap opció de pujar a Primera Catalana quan queden tres jornades pel final perquè el primer lloc, d'ascens directe, és del Girona C i el segon, de promoció, del Bescanó. Els escalencs, tercers, ja no poden caçar cap d'aquestes dues places i la de play-off va esgotar els darrers cartutxos en un duel precisament amb els bescanonins, el dissabte. Al conjunt de Ricard Ferrer començava a sis punts per sota i només els valia la victòria per aproximar-s'hi a tres, mentre que una derrota ja el deixava sense opció.

A l'hora de la veritat, l'Escala va perdre 3-1 a Bescanó en un duel on sempre va anar a remolc en el marcador. El vilafantenc Pep Roca, exjugador escalenc, va col·locar l'1-0 pels bescanonins amb una falta directa amb la cama dreta i va donar l'assistència del 2-0 a Sanku a l'inici de la represa. Tot i que el revulsiu Èric Díaz marcava el seu primer gol des que va fitxar fa un mes per l'Escala, els blaugranes van encaixar el 3-1 a la recta final, mitjançant Nil.

L'Escala va descendir de Primera a Segona Catalana el 2016 i el curs que ve iniciarà la tercera temporada seguida a Segona amb la intenció de tornar a optar a l'ascens.