Amb un cognom Viñales, si s’havia d’encaminar cap a un esport, amb quasi tota probabilitat era el motociclisme. Tota la família s’ha aficionat d’una manera o altra amb el món de les dues rodes, ja sigui sobre asfalt o sobre ter­ra, i els casos més exponencials han estat els de Maverick i Isaac, establerts en el Campionat del Món de motociclisme en MotoGP i Moto2, respectivament. Per dar­rere, hi ha un altre membre de la família que somia en seguir-los les passes. Es tracta de Dean Berta Viñales, de 12 anys, que el cap de setmana passat, a València, va debutar en el campionat estatal Cuna de Campeones en la categoria PreMoto4. El jove pilot de Palau-saverdera és cosí segon de Maverick i Isaac; la seva mare, Tània, és cosina directa d’ells dos, i el seu avi Jose és l’oncle del rosinc i del llançanenc. El pare, David, també està vinculat amb el motor a través del Motoclub Castelló d’Empúries.

Dean va pujar per primer cop en una moto quan tenia dos anys i mig en el circuit de terra que hi ha a la Zodiac de Roses i, amb sis, va provar la competició amb pocket bikes. No li va fer el pes i va optar per jugar a futbol amb el CF Palau-saverdera, l’equip del seu poble, d’on va plegar ara fa un any per tornar a l’asfalt. “Jugava a futbol, però no m’agradava, les motos tenen més emoció i sempre he vist la meva família amb moto”, apunta Dean. Amb 11 anys acabats de fer, va donar una segona oportunitat a les motos de competició i el debut en una temporada sencera va anar d’allò més bé: campió de la Copa Catalunya de Promovelocitat a la categoria PromoZFM, de set carreres, i segon de França, de cinc.

Penalitzat, si suspèn a l’escola

Després de córrer en un circuit petit, en kàrtings, ara fa el salt en traçats d’adults, com el Ricardo Tormo de Xest, la seva estrena a la Cuna de Campeones, que té un cost anual per participar-hi d’entre 20.000 i 25.000 euros, una part dels quals cobreix amb patrocinadors. “Aquest any a PreMoto4 és per aprendre i gaudir, però intentaré acabar d’entre els deu primers”, afegeix. Dels consells que ha rebut de Maverick i Isaac, se’n recorda especialment d’un: “M’han dit que, si caus, no passa res, que per això hi ha hospitals”. De caigudes, això sí, ja n’ha patit alguna: “No m’he fet mal i no tinc por, només a les sortides”, aclareix el palauenc.

Per a assistir a la carrera inaugural de València, va faltar un dia de classe de 6è de Primària, a l’escola de Palau. Els seus pares asseguren que treu molt bones notes i, en cas de suspendre alguna assignatura, la federació els penalitza en les classificacions.

A la zona de Lleida a entrenar

El Cuna de Campeones és un circuit d’àmbit estatal que compta, per exemple, amb categories Minimoto, MiniGP110, Moto5 i PreMoto4. On participa Dean, els pilots tenen entre 11 i 17 anys amb una moto amb motor Yamaha WR 250 de 4 temps i amb velocitat màxima de 185 km/h.

Per a preparar-se, ja no li serveix rodar en els kàrtings de Roses -des de fa un any ja no hi poden circular motos-, l’Escala o d’Empuriabrava. El lloc més proper és Alcarràs (Lleida), on té sis hores de camí entre anar i tornar, i Albacete. A Montmeló, per exemple, no hi pot entrenar per l’edat que té. En el traçat lleidatà hi va els caps de setmana i de dilluns a divendres es prepara físicament anant en motocròs, bicicleta estàtica, córrer, fent exercicis d’equilibris amb pilota i el gimnàs, sense tocar les peses.

Debuta amb un 12è lloc a València i ja pensa en Montmeló

En el seu debut a la Cuna de Campeones, el diumenge passat a Xest, va quedar 12è. El campionat s’allargarà fins al novembre i les següents curses seran a Montmeló (27 de maig), Navarra (24 de juny), MotorLand Aragó (29 de juliol), Albacete (14 d’octubre) i amb clausura a València (18 de novembre), el mateix cap de setmana i lloc on finalitza el Mundial de MotoGP. “Em fa molta gràcia anar al d’Aragó, no hi he estat a dins, l’he vist per la Play Station i m’agrada la recta final, que és molt llarga”, apunta Dean.

Porta el dorsal 21 en honor al seu avi i alhora mecànic

El casc de Dean Berta Viñales pesa ben poc i, entre els adhesius que porta, hi ha l’abreviació del nom d’un dels seus cosins, Maverick (MVK). Ara bé, el dorsal que té per competir no és el 25 que porta el pilot de MotoGP del Movistar Yamaha. El jove pilot de Palau-saverdera ha escollit el número 21 perquè era el que el seu avi, Jose Viñales, portava quan competia. El seu avi, que fins fa dos anys era el president del Club de Fans de Maverick Viñales, també exerceix actualment de mecànic de la seva Yamaha.