Quan només queden tres jornades per acabar la Tercera Divisió el Figueres s'ha aproximat a cinc punts del play-off d'ascens a Segona B. Els unionistes han aprofitat la derrota del Terrassa per retallar-li punts, coincidint amb la visita del campió indiscutible, l'Espanyol B (1-1), a Vilatenim. Els nois de Damià, Gordillo i Yeto venien de guanyar sis dels últims set partits i han plantat cara a un rival que ha vist com el seu entrenador, David Gallego, era pujat en el primer equip, amb qui debutava amb victòria a Girona (0-2).

L'Espanyol B s'ha avançat amb una acció del central Lluís en el minut 27, però abans del descans Eric Torres, en aprofitar una segona jugada a la sortida d'un córner, situava les taules amb un gol fantasma. El Figueres, segur al darrere, amb el juvenil Aleix Díaz debutant sota els pals per la lesió d'Aroca, ha tingut fins i tot opcions de victòria en el tram final del partit.

La Unió ocupa el novè lloc, té la promoció a cinc punts, però ha de superar a cinc rivals que té per sobre quan queden tres partits. Un dels conjunts que també aspira al quart lloc és l'Ascó, el seu pròxim rival.