Que el Barça té la Lliga ben encarrilada és una evidència des de fa setmanes. Les matemàtiques manen, i per tant, el doblet haurà d'esperar uns dies més. Tot plegat només és qüestió de paciència i deixar passar el temps. Sis dies, en concret. Però el títol, després de l'empat d'ahir de l'Atlètic contra el Betis (0-0) ja només és a un punt.

La data clau serà aquest proper diumenge 29 d'abril, quan el Barça tindrà la primera oportunitat de proclamar-se campió. Les opcions són molt altes, i més després que l'Atlètic no passés ahir de l'empat a zero a casa contra el Betis. En fa prou amb un empat a Riazor, però, de fet, fins i tot, es pot proclamar campió abans de jugar el seu partit de diumenge (20.45 h) al camp del Dépor. Per això, el Madrid i l'Atlètic no haurien de guanyar els seus partits de la jornada. Els blancs reben dissabte el Leganés (18.30), i els matalassers visiten l'endemà l'Alabès (16.15). Si aquestes hipòtesis no es donen, el campionat també es podrà celebrar empatant a Riazor contra un rival que esgotarà el darrer cartutx per evitar el descens.

Ara la diferència entre el Barça, líder, i l'Atlètic, el seu principal perseguidor és d'11 punts (83 a 72). Els matalassers, per tant, només poden arribar com a molt a 84 si guanyen els 12 que hi ha en joc per a ells (el Barça té pendent el partit contra el Vila-real d'aquesta jornada, suspès per la final de Copa de dissabte). Amb un punt més que guanyessin els blaugrana o que perdés l'Atlètic, el rival estaria sense opcions. El Madrid, per la seva banda, només pot ser campió en una remotíssima opció: que el Barça ho perdi tot i que els blancs guanyin els cinc partits que els falten (tenen pendent el de Sevilla), remuntant a més l' average als catalans en el clàssic del Camp Nou el 6 de maig (20.45). Entre els dos eterns rivals hi ha 15 punts de diferència amb quin en joc i un average encara pendent. El Barça amb un punt sumat o tan sols si els blancs en perden un, tampoc podrien ser atrapats al lideratge.