Els millors pilots europeus de regularitat lluitaran pel títol de campió d'Europa de l'especialitat en la quinzena edició del Ral·li Costa Brava Històric que comença avui a Palamós amb amb 79 cotxes i 24 motocicletes entre els quals sortirà el guanyador del «FIA Trophy for Historic Regularity Rallies». Els pilots, provinents d'onze paisos diferents, hauran de disputar 28 trams amb un total de 1.037 quilòmetres en un recorregut preparat per Àlex Romaní i el seu equip habitual.

Es disputaran eslàloms puntuables al Passeig del Mar al principi de cadascuna de les dues etapes, avui i demà; mentre que a l'aparcament de la platja Gran s'establirà un parc tancat de màquines representant 21 marques, entre les quals destaca Porsche amb 18 cotxes. Darrere seu hi ha Renault (amb 7 cotxes); Lancia, Volkswagen i Alfa (6); BMW (5); Toyota, Ford i Volvo (4); SEAT i Alpine (3) mentre que de la resta hi haurà un o dos cotxes: Morris, Datsun, Authi, British Leyland, Mercedes Benz, Autobianchi, Fiat, Triumph, Citroën i Mazda. La base dels organitzadors estarà muntada a l'Hotel Trias, just davant d'aquest parc tancat amb els cotxes de la platja Gran.

El cotxe més antic és un Renaut 4/4 Gordini provinent de França, del 1955, pilotat per Ian i Julie Wright. La moto més antiga la porta l'equip format per Dani Domènech i Maria Jesús Castellà, una de les tres úniques pilots que participen en aquest Ral·l Costa Brava Històric: una Montesa Impala de 1962.

Fora de competició, avui, d'11.00 a 15.00, hi haurà oberta una exposició de vehicles clàssics i GT al passeig del Mar i, paral·lelament, de 12.00 a 14.30, la Moritz Jazz Street Band amenitzarà amb música l'espera fins a la sortida.