El Sant Pere Pescador acaba de pujar, aquest diumenge al vespre, a la Segona Divisió femenina per primera vegada a la seva història. Les noies que entrenen Joan Pont i Quim Sala en feien prou amb un punt a Sant Cugat per la derrota del Porqueres i l'han aconseguit, amb patiment (1-1), gràcies a un gol de Blanca Cros de penal en el minut 78.

Les santperenques han aconseguit el títol de campiones de Preferent i l'ascens a Segona Divisió quan encara li queden quatre partits més per acabar el campionat. Els números parlen per si sols: 18 victòries en 24 jornades, una única derrota (curiosament contra el cuer Planadeu), màxim golejador (82) i mínim golejat (21). El Vic Riuprimer i el Porqueres són els únics rivals que han intentat fer-li ombra, sense èxit en aquest tram final.

Ara, el Sant Pere ja pot pensar amb la Segona, on l'esperen equips com els filials del Barça i de l'Espanyol, històrics catalans com Sant Gabriel, Europa i Pardinyes, o de les Illes Balears, com el Son Sardina, i d'altres com el Seagull i el Collerense, que s'estan jugant l'ascens a Primera.

Des que el Llers va retirar l'equip a l'estiu del 2007, quan la categoria s'anomenava Primera Nacional, que l'Alt Empordà no tenia cap equip a la segona divisió estatal.