La sequera de l'Espanyol continua. De gols i també de resultats. Sense cap al·licient a la Lliga -la permanència és gairebé a la butxaca i Europa és un impossible-, va quedar clar que al Coliseum, l'equip que s'hi jugava alguna cosa era el Getafe. Perquè va guanyar gràcies a ser el que hi va posar més ganes. Més intensitat. Els de Quique Sánchez Flores es van mantenir fidels a la seva rutina més recent; negats de cara el gol i incapaços de vèncer. Va decidir un gran gol de Damián Suárez, que va superar el gironí Pau López amb un impressionant xut des de més de 30 metres.

El lateral es va encarregar de posar una mica de llum a un partit gris. Getafe i Espanyol, condemnats a la mitja taula i al no-res, van decidir jugar-s'hi l'honor. I poc més. Els de Bordalás, com a mínim, tenen encara certes -i remotes- aspiracions de ser a Europa la temporada vinent. Els catalans, ni això. El guió estava servit i així es va desenvolupar el joc: 90 minuts de tedi, amb alguna espurna, i el golàs de Damián com a única acció destacada.

Per començar, l'Espanyol va ser incapaç de xutar entre els tres pals en els primers 45 minuts. Res estrany per a un equip que tan sols ha marcat 36 gols en 32 jornades. El poc futbol que es va veure al Coliseum el va proposar el Getafe. Els madrilenys van ser els que hi van posar les ocasions. Poques, això sí. Remy va xutar fluix a les mans de Pau López; Amath va obligar el porter a enviar a córner el seu tret; una voleia sense conseqüències de Fajr i un gol anul·lat a Ángel. Res més.

El premi li va arribar al conjunt de casa al minut 54. El lateral uruguaià va etzibar un cacau des de la distància que va sorprendre tothom. Semblava que al Getafe no li costaria gens ni mica mantenir la distància, però hi va posar certa emoció l'expulsió de Mathieu Flamini al 61. Quedava mitja hora per jugar-se encara. Granero i Sergio García van saltar al camp per intentar que l'Espanyol reaccionés. També Piatti. Però ni així. Només Gerard Moreno, amb un xut des de l'interior de l'àrea que acabaria salvant Leandro Cabrera, va tenir certes opcions d'empatar el partit. No hi va haver manera. Quarta jornada sense guanyar dels blanc-i-blaus. I també quart partit consecutiu sense veure porteria. Toca millorar.