L'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, va instar ahir els seus jugadors a no quedar-se «ploriquejant a casa» per la recent eliminació a la Lliga de Campions contra el Roma i va subratllar la importància de mirar cap endavant per acabar aixecant aquesta temporada els títols de Copa i de Lliga.

Els tambors de la dolorosa eliminació europea van sonar durant la majoria de preguntes de la roda de premsa prèvia al partit de la lliga d'avui contra el València. En aquest sentit, el preparador de l'equip blaugrana va admetre que és un moment complicat -«el més difícil després del mes d'agost», va subratllar-, encara que va ressaltar la necessitat de passar pàgina com més aviat millor.

«Hem de tornar a endollar-nos, endollar el nostre públic i adjudicar-nos els títols que encara no hem aconseguit», va recordar Valverde, abans d'afegir que «no podem estar perdent el partit contra el Roma contínuament».

Un resultat que, per al tècnic extremeny, demostra que a la Lliga de Campions «no pots tenir un mal resultat» i que va deixar tocada la plantilla. També l'argentí Leo Messi: «Està com tots, estem tots tocats, però amb ganes que la pilota es posi en marxa», va destacar.

L'eliminació contra el Roma no és per a Valverde el pitjor moment de la seva carrera esportiva, i va semblar mostrar-se immune a la crítiques que ha rebut després del cop a Itàlia. «Per analitzar les coses cadascú ho fa com creu convenient. Sabem que hi ha barra lliure per parlar de tot i en tots els sentits. Quan vaig signar el contracte ja sabia que això seria així», va puntualitzar el tècnic, que va afegir que les crítiques i sentir-se assenyalat «van amb el càrrec».

Per a Valverde, les esmentades crítiques no el sorprenen: «Quan vaig signar el meu contracte, sabia que seria així. Han estat nou mesos, ha arribat, doncs cal aguantar». També va desmentir que Messi i Piqué li demanessin explicacions a Roma -«com ara hi ha barra lliure es pot dir qualsevol cosa», va lamentar- i va comparar la derrota de dimarts passat amb una «mina». «És clar que es poden treure moltes conclusions de les derrotes. És quan més s'aprèn. A vegades, les victòries t'impulsen cap endavant, et donen confiança, però fan passar coses per alt. Hem de revisar la nostra capacitat de reacció», va reconèixer.

Això no obstant, Valverde sent que té suport i va insistir als seus jugadors que, a pesar del cop a la Champions, han de mirar cap endavant. «Ens queden deu punts per ser campions de Lliga i l'actual campió no som nosaltres. El que no podem fer és quedar-nos a casa ploriquejant perquè hem perdut un partit. Guanyant demà (avui) ens quedarien set punts per al títol i si ens ho arriben a dir fa un temps no ens ho hauríem cregut».

En qualsevol cas, va matisar que «la reacció del públic del Camp Nou anirà en funció de la posada en escena de demà» contra el València, un equip «que està fent una gran temporada» i que, segons Valverde, no té «res a perdre». L'entrenador també va ser preguntat per la classificació del Reial Madrid per a les semifinals de la Lliga de Campions, que es va decidir amb un gol de penal a l'últim minut que va indignar alguns jugadors del Juventus. «En el 93 un penal d'aquest tipus... entenc que al final un està entreveient que pot jugar mitja hora més per anotar un gol. Es van enfadar molt i suposo que si ens hagués passat tots ho hauríem fet, però no vull dir si ha estat més penal o menys penal», va tancar.