Aquest diumenge dia 15 d'abril és el dia assenyalat perquè les MISSIONx3 tornin per la porta gran. Ho faran de la mà de BUFF® en una cinquena edició que es presenta apassionant. El paradís del Trail Cap de Creus tornarà a ser el punt de partida de la trilogia de Klassmark Trail. El Trail Ulldeter (17 de juny) i el Trail Catllaràs (22 de juliol) seran les altres dues proves d'un dels circuits més importants del calendari de curses de muntanya.

La febre per córrer al paradís segueix en alça. Aquesta vegada va ser un sorteig qui va determinar els 1200 protagonistes de la setena edició del Trail Cap de Creus, que compta amb el suport de Salomon, Quadis i Seat Proauto. L'organització va rebre una allau de sol·licituds que manifesten la bona salut de la prova. És el moment de desafiar els altíssims penya-segats de la costa, camuflar-se entre les siluetes de les roques més capritxoses i lluitar contra el vent i l'onatge. Un viatge entre el mar i el cel en un dels paratges més fascinants. De Roses al cor de la Costa Brava.

La Marathon repetirà com a distància estrella del dia. 44 quilòmetres i 2200 metres de desnivell positiu per descobrir els tresors que amaga el paradís. El cim de Sant Salvador Saverdera, a pràcticament 700 metres d'altitud, seguirà sent el sostre de la prova. Per coronar, els corredors desafiaran una vertiginosa cresta que regala unes vistes espectaculars del Parc Natural, a la dreta, i de l'Empordà, a l'esquerra. El Puig Bufadors, al Puig de Sa Cruïlla i al Pla de les Gates són les altres dificultats del dia. Un itinerari màgic que recorre poblacions de postal com Port de la Selva i Cadaqués o l'imponent monestir de Sant Pere de Rodes. Sense oblidar racons de somni com Cala Jóncols i Cala Montjoi.

Albert Pujol (Sport HG AML) i Rosa Navarro (Tortuga Outdoor Team) lideren la nòmina de favorits que prendran la sortida des de la Zona Esportiva de Roses a les vuit hores i trenta minuts. També ho farà el doble campió de la prova (2015 i 2016) Marc Carós (Inverse Team trailrunning) i assidus al podi com Gerard Morales (BUFF ® Pro Team) i Ignasi Riuró (Esports Maverick). Un altre nom a tenir molt en compte és el de Joui Mouj. El veneçolà Samuel Dávila, Roberto Sancho (AE Matxacuca) o Zoel Codolà (Esports Maverick) elevaran el nivell de la prova.

No obstant això, la distància més matinera serà el Trail. Des de les vuit del matí el seu itinerari resseguirà part del recorregut del Marathon. Els únics cims inèdites seran el Pic de l'Àliga, amb vistes a la badia de Roses, i el Puig Alt, que ofereix una imatge meravellosa del Cap Norfeu. Al Puig de Sa Cruïlla es recupera el camí de la seva germana gran per baixar fins a la zona de les cales. Per davant, al Pla de les Gates i la glòria al poliesportiu de Roses. 23 quilòmetres i 1200 metres de desnivell positiu de pur trail running.

La competència per la victòria i el liderat de les BUFF® MISSIONx3 serà fertoge. Marc Traserra (Salomon Esports Estel) sortirà amb l'experiència adquirida en edicions anteriors. De fet, es va proclamar campió en 2016. No ho tindrà fàcil repetir tal èxit, ja que la presència d'Albert Soley (Inverse Team Tailrunning) o Eduard Hernandez (Salomon AE Matxacuca) obren la finestra de candidats. El mateix succeeix entre les noies, amb Mireia Pons (Inverse X Trail) i Irene Fuertes (Sport HG AML) abanderant les favorites.

La tercera distància serà l'Express. Un recorregut de 12 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu que també coronen al Pic de l'Àliga. Klassmark ha recuperat aquesta distància per obrir el ventall de les BUFF® MISSIONx3 a tots els corredors. L'última sortida del dia serà a les nou hores i trenta minuts.

Molts trobaran a les BUFF® MISSIONx3 l'objectiu que tant anhelen el 2018. Una aventura que comença aquest diumenge 15 d'abril al Trail Cap de Creus, però que portarà els corredors a 3 espais de gran interès natural. Des dels penya-segats abruptes de la Costa Brava fins a les cotes més imponents les muntanyes catalanes.