El Sant Pere Pescador femení necessita només un triomf en les cinc jornades que queden per assolir l'ascens històric a Segona Divisió femenina. El primer matchball que tindrà el conjunt altempordanès serà aquest diumenge (16.30 h) al camp del Sant Cugat del Vallès. "Tenim moltes ganes de ser ja campiones, avui tenim l'últim entrenament i miraré de rebaixar l'eufòria", apunta l'entrenador santperenc, Joan Pont, que ja sap què és estar en categories altes femenines, amb el Llers, l'Estartit i la Canya.

Les vallesanes, situades a mitja taula de Preferent i pràcticament sense res en joc, acumulen tres empats consecutius. "No és un rival qualsevol, està molt ben treballat defensivament, però si aconseguim treure'ns els nervis aviat, tot sortirà molt bé", afegeix el de Biert.

Si perden, no podran ser campiones diumenge

En cas que el Sant Pere no guanyi a Sant Cugat, també podria celebrar l'ascens sempre i quan empati i el Porqueres empati o perdi davant el Sant Andreu (16 h, mitja hora abans que les santperenques). En cas de derrota del Sant Pere, no podrien cantar l'ascens aquest mateix diumenge perquè el Vic Riuprimer, que descansa, encara el podria atrapar en els quatre partits que queden, un dels quals en un duel directe i amb el goal average per decidir (a l'anada, triomf del Sant Pere 1-3). Així, en cas que el Sant Pere no tingui el dia a Sant Cugat, tindrà quatre oportunitats més, contra l'AEM B de Lleida, Fontsanta Fatjó, Vic Riuprimer i l'Estartit, per segellar un ascens que difícilment s'escaparà.