El britànic Cal Crutchlow (Yamaha YZR M 1) es va adjudicar la victòria en el Gran Premi d'Argentina de MotoGP que es va disputar al circuit de Termas de Río Hondo i que va estar ple d'incidents des de la primera fins a l'última volta i en el qual Marc Márquez va ser sancionat fins en tres ocasions. Precisament, Marc Márquez va fer caure Valentino Rossi, i la polèmica va estar servida a la conclusió de la carrera quan el de Cervera va anar a demanar disculpes al box de Yamaha, però l'italià no el va voler rebre.

Amb tots els pilots en la formació de sortida, la direcció de cursa va declarar la carrera com a «mullada» i tots els pilots van muntar a les seves motos pneumàtics d'aigua, mentre l'australià Jack Miller (Ducati) va decidir arriscar i muntar els de sec. I va ser llavors quan tots els pilots van tornar als seus tallers per canviar la configuració de les seves motos. Però aquest no va ser l'únic incident de l'inici de la cursa.

A Marc Márquez se li va apagar la moto just abans de l'inici i, quan va aconseguir mantenir-la engegada per no ser desqualificat, va haver de tirar enrere a la graella anant contra direcció, fet que li va costar un drive through. Abans Márquez havia aconseguit agafar Miller i posar-se líder, però el càstig li va fer retrocedir fins a la dinovena posició. No obstant, Márquez no es va rendir i va intentar una remuntada que aquest cop no va arribar. Primer el de Cervera va envestir Aleix Espargaró en la seva frenètica remuntada, que li va costar perdre una plaça. Tot i això, el campió del món va arribar fins a la sisena posició, però va fer caure també Valentino Rossi, i això li va suposar ser castigat amb una tercera sanció, és a dir, trenta segons que el van deixar fora de la zona de punts, a la vegada que va fer créixer les espurnes entre els dos pilots. Mentre el pilot d'Honda mantenia la seva particular creuada, al davant de la cursa la victòria es ventilava entre quatre pilots. Dani Pedrosa, segon a la qualificació, va quedar fora a la segona volta després d'un toc al límit de Johann Zarco, que no va ser castigat. Miller va portar la iniciativa fins que es va passar de frenada i va cedir la iniciativa a Zarco, Crutchlow i Àlex Rins. El pilot barceloní de Suzuki, que havia estat el més agressiu amb Miller, no va poder aguantar finalment el ritme de Crutchlow, però va aconseguir el tercer lloc i el seu primer podi a MotoGP. Per la seva part, el pilot alt-empordanès Maverick Viñales va aconseguir creuar la línia d'arribada a la cinquena posició, beneficiat per la sanció a Márquez.

L'italià Mattia Pasini (Kalex) es va adjudicar la victòria en el Gran Premi d'Argentina de Moto2 per davant de l'espanyol Xavier Vierge (Kalex) i del portuguès Miguel Oliveira (KTM). L'empordanès Isaac Viñales va ser catorzè. A Moto3, el gironí Albert Arenas va abandonar per un accident. El triomf va ser per a Marco Bezzecchi (KTM).