El planter de la Fundació Esportiva Figueres i del Vilamalla va comptar amb Dani Gallego Prieto com a futbolista, però quan era juvenil, i estava acabant l´etapa de futbol base, va penjar les botes. Era el 2012 i cinc anys després de deixar la pràctica, amb un impàs en el Cistella, aquest figuerenc de 24 anys va decidir, el 2017, tornar a la competició amb un altre esport totalment diferent: el vol indoor, que es tracta d´endinsar-se i fer filigranes pel túnel de vent vertical.

El volador altempordanès és el segon representant de la comarca que s´involucra amb el Windoor d´Empuriabrava. L´altre és Àlex González Herrera, de Sant Miquel de Fluvià, que el 2015 es va convertir en el primer volador català en anar en competicions internacionals de vol indoor.

Gallego, més novell, va treure el cap al Windoor quan "ara fa dos anys vaig agafar una feina d´estiu en el Wave Club", un espai situat al costat del túnel emporità on, entre altres, hi ha una piscina per a surfejar. "Sempre m´havia agradat el surf i l´skate i quan va acabar l´estiu em vaig animar a fer el curs d´instructor per entrar en el Túnel de Vent", recorda. Ara, és entrenador del complex, ensenya a volar la gent que ve de fora i, a més, competeix en l´àmbit internacional. Sense anar més lluny, els darrers dies ha tornat del Japó amb el títol en 4 Way Dynamic al costat de tres companys més, un dels quals la seva parella dins del túnel, l´alacantí César Rico..

Entre Canadà, Bahrain i Noruega

En el darrer any també ha viatjat fins al Canadà, per a competir en el Mundial de vol indoor, a Bahrain -hi tornarà a l´octubre per a la Copa del Món-, Noruega -aquesta setmana hi serà de nou, en el Campionat d´Europa- i Bèlgica, entre altres llocs. Tot i voltar a fora, Gallego es queda amb la competició de casa, els Wind Games, "perquè s´ho treballen molt". Per cinquena edició, van tenir lloc a inicis de febrer a Empuriabrava i ell hi va volar per segon cop.

Amb el futbol, mai hauria jugat fora del país i, vist amb perspectiva, Gallego ja afirma que "el canvi va ser dràstic, no estava planejat ni molt menys i aquell meravellós estiu em va canviar totalment la vida. Més que una feina, per mi és una benedicció, perquè m´encanta, estic molt content i quan acabo de treballar, si veig que algú que està volant em quedo a mirar-lo perquè m´interessa".

No obstant això, l´empordanès també és "conscient que és un esport com un altre i en l´àmbit competitiu té una data de caducitat, però vull gaudir el màxim i estaria encantat si, en el futur, m´hi puc seguir dedicant".

Abans d´aquell estiu del 2016 que va entrar al Wave Club reconeix que, del Windoor, "només havia sentit que hi havia un túnel on feien volar la gent".

Traslladar-se al Windoor de BCN

El figuerenc, que també havia residit a Lladó, va cursar a l´escola La Salle Figueres i a l´institut Ramon Muntaner i ara té entre mans estudis de visuals i multimèdia. Amb la intenció d´acabar-los a Barcelona, veuria amb bons ulls que el traslladessin en el nou túnel que Windoor obrirà, a finals d´aquest 2018, al costat de l´estadi del RCD Espanyol, a Cornellà-El Prat.