El Barcelona visita avui l'Olímpic de Roma, on intentarà fer valer el 4-1 de l'anada per classificar-se per a unes semifinals de la Lliga de Campions, fet que intentarà impedir un conjunt italià tocat, però disposat a fer que es produeixi el «miracle».

Amb les baixes del defensa Lucas Digne, lesionat, i del migcampista Philippe Coutinho, que no pot disputar la Lliga de Campions amb el Barça, els blaugrana van viatjar ahir a la capital italiana, on mai han derrotat el conjunt romà. Fins a aquesta eliminatòria, els dos equips només s'havien vist les cares en la fase de grups de la màxima competició continental. En les seves dues visites a l'Olímpic, el Barça va encaixar una derrota (3-0, la temporada 2001-02) i va aconseguir un empat (1-1, en la 2015-16).

Avui, el Barça podrà especular amb els tres gols que té de renda després de golejar, al Camp Nou, l'equip d'Eusebio di Francesco, en un partit en el qual el joc del conjunt local va brillar bastant menys que el resultat. Amb la Lliga pràcticament sentenciada, Ernesto Valverde ha pogut dosificar els seus homes pensant en aquest partit de Lliga de Campions. Així, en la victòria de dissabte passat contra el Leganés (3-0, amb triplet de Messi), Samuel Umtiti i Sergio Busquets no van jugar contra el conjunt madrileny i Andrés Iniesta i Jordi Alba van començar a la banqueta. Tots quatre tornaran a la titularitat davant el Roma, en un onze en el qual l'únic dubte és saber si el tècnic barcelonista apostarà per Ousmane Dembelé per acompanyar Leo Messi i Luis Suárez a la punta d'atac, o tornarà al 4-4-2 reforçant el centre del camp amb Paulinho Bezerra o André Gomes.

Per al partit d'aquest vespre, el tècnic del Roma, Eusebio Di Francesco, recupera el belga Radja Nainggolan i el turc Cengiz Under, però no podrà comptar amb l'argentí Diego Perotti per problemes físics. El Shaarawy i Under ocuparan les dues bandes, en un trident que estarà liderat per l'internacional bosnià Edin Dzeko.