El Sant Pere Pescador serà equip de Segona Divisió femenina per primer cop a la seva història i l'ascens és qüestió de setmanes. Per assolir la fita, el conjunt que entrena Joan Pont i Quim Sala només necessita un triomf en els cinc partits que queden per acabar la lliga de Preferent. A la segona categoria estatal es convertirà en l'equip gironí que juga més enlaire i es veurà les cares amb conjunts com els filials del Barça i de l'Espanyol i de les Illes Balears.

El primer match ball per pujar serà el diumenge que ve dia 15 (16.30 h) al camp del Sant Cugat del Vallès. Amb una victòria assolirà l'ascens matemàtic, però si no suma els tres punts també ho podria celebrar si els seus immediats perseguidors, Porqueres i Vic Riuprimer, punxen.

Aquest diumenge, el Sant Pere ja podia haver celebrat l'ascens, però necessitava una carambola. Al matí, abans de què juguessin contra el Pontenc, l'opció s'havia esvaït perquè el Porqueres havia guanyat al camp del Sabadell (2-4). A la tarda, les altempordanesos han fet els deures i han sumat la 18a victòria en 23 jornades davant el Pontenc (4-0) amb gols de Sílvia Masferrer, per partida doble, Blanca Cros i Ana Ríos.