Aparcada la Lliga, amb el títol gairebé a la butxaca després dels resultats d'aquesta última jornada, el Barça canvia de xip i se centra al cent per cent en la Lliga de Campions. L'equip blaugrana viatja avui cap a Roma per disputar-hi, demà, la tornada dels quarts de final de la màxima competició continental. Afrontarà aquest partit amb un suculent avantatge, el 4-1 aconseguit a l'anada al Camp Nou. Però no només això; també ho farà amb la satisfacció del 3-1 davant del Leganés a l'estadi de dissabte passat. Un dia que va servir perquè el conjunt barcelonista registrés un nou rècord, el de 38 partits seguits sense perdre (igualant així amb la Reial Societat), i perquè Leo Messi, que es va tornar a exhibir, anotés el hat-trick número 40 de la seva carrera esportiva.

Aquesta marca d'imbatibilitat, la de passar-se fins a 38 jornades de Lliga sense perdre (7 de la passada temporada i les 31 que s'han disputat de la present), la comparteix amb la Reial Societat del 1980, que va aconseguir aquest mateix guarisme. Per trencar aquest sostre i quedar-se amb aquest registre en solitari, al Barça se li presenta una nova oportunitat aquest dissabte vinent. Serà de nou al Camp Nou; aquest cop, en una prova de foc perquè rebrà un València que està signant una brillant temporada, sempre classificat a la part alta de la taula.

Viu un moment dolç el Barcelona. No només per aquesta situació idíl·lica al campionat domèstic, sinó per altres motius. Després dels cinquanta partits d'Ernesto Valverde a la banqueta, els números són espectaculars. Principalment, perquè en tot el curs i en les diferents competicions, l'equip només ha encaixat tres derrotes. El Barça, amb el títol de Lliga a l'abast, s'ha classificat per a la final de Copa del Rei (la disputarà el proper dissabte 21 d'abril), és líder en solitari i té l'accés a les semifinals de la Lliga de Campions a tocar. El 4-1 de dimecres passat amb el Roma al Camp Nou hauria de ser una renda suficient perquè l'equip català trobi les semis, una ronda on no ha estat capaç d'arribar en les dues últimes temporades, en què ha caigut als quarts de final.

Busquets torna a la llista

Amb la dolça ressaca del 3-1 amb el Leganés, la plantilla s'entrenava ahir al migdia. Un cop acabada la sessió, el club va fer pública la llista de convocats. En aquesta, hi apareixia Sergio Busquets, absent el dissabte. El 21 escollits per Ernesto Valverde són els següents: els porters Ter Stegen, Cillessen i Ortolá; els defenses Semedo, Piqué, Jordi Alba, Umtiti, Yerry Mina i Vermaelen; els migcampistes Rakitic, Busquets, Denis Suárez, Iniesta, Paulinho, Sergi Roberto, Aleix Vidal i André Gomes; i també els davanters Luis Suárez, Dembélé, Leo Messi i Paco Alcácer.

Sergio Busquets torna a la convocatòria. El migcentre català va descansar el passat dissabte per precaució. Havia jugat la setmana passada amb el Roma al Camp Nou l'anterior dimecres, però s'havia passat tot un mes de baixa per culpa d'un trencament en un dit del peu. Una lesió que s'havia produït en l'anterior eliminatòria de Lliga de Campions, amb el Chelsea anglès. Això sí, Busquets es va entrenar ahir al marge en una sessió en què Valverde va comptar amb alguns jugadors del filial: Ortolá, Aleñá, Pérez, Martínez, Tarín i Morer.

Jordi Alba i Andrés Iniesta, que davant del Leganés van sortir a la segona meitat després de començar el partit a la banqueta, i el central Samuel Umtiti, que va descansar (el seu lloc el va ocupar Thomas Vermaelen a l'eix de la defensa), apunten novament a la titularitat a l'Olímpic de Roma. Allà, els blaugrana tornaran a ser liderats per un Lionel Messi que es troba en un excels moment de forma. Sense anar més lluny, aquesta última jornada va signar un nou hat-trick. El número 40 de la seva carrera com a professional. A més, va establir una nova marca per al seu equip, igualant a sis amb Ronaldinho els gols de falta directa en una sola temporada.

Avui mateix, l'expedició barcelonista sortirà cap a la capital italana, on a la tarda l'equip té programat un entrenament a l'escenari del partit. Serà a les 7 de la tarda. Tres quarts d'hora abans, el porter Marc ter Stegen i l'entrenador Ernesto Valverde compareixeran davant els mitjans en el mateix recinte.