La 18a edició del torneig de futbol base MIC-Mediterranean International Cup va finalitzar el diumenge passat després de cinc dies de competició on la comarca de l'Alt Empordà va acollir una quarta part de la competició, amb prop de 200 partits de categoria cadet, infantil i aleví.

Cobertura en directe de televisions com Gol i Esport3

Les televisions van oferir una àmplia cobertura en el MIC i canals com Gol i Esport3 van emetre partits en directe als camps del Figueres -les dues finals de diumenge i la inauguració del dimecres- i de l'Escala -quatre partits dels vuitens de final alevins, el divendres. Els partits més destacats també es podien seguir en streaming.

Allotjats a Roses, des del Japó, Austràlia, Brasil i els Estats Units

750 jugadors i tècnics van jugar pels camps de l'Alt Empordà -i es van allotjar a Roses durant quasi una setmana- procedents d'una quinzena de països diferents: Austràlia, Corea, Japó, Colòmbia, Brasil, Estats Units, Regne Unit, Holanda, Finlàndia, Letònia, Suècia, Rússia, Dinamarca, Israel, França,

Noruega i Estat espanyol.

Col·loquen més tanques i portes d’emergència a Vilatenim

Que l’Estadi de Vilatenim fos seu de la inauguració per primer cop, amb 9.000 espectadors, va comportar un petit rentat de cara. A darrere de la zona dels gols es van col·locar unes tanques perimetrals de mig metre, tant a la part de baix com de dalt, que també tenien continuïtat en el lateral. I, a l’exterior, van posar més sortides d’emergència.

El premi al «fair play» es cou a Empuriabrava, amb el Nama

El Nama Sports és un club de Barcelona integrat per jugadors xinesos i tècnics catalans i va rebre el premi del torneig al fair play per una tanda de penals que va tenir lloc a l'Aeròdrom d'Empuriabrava. El Nama va acceptar repetir una tanda de penals que havien guanyat gràcies a un error arbitral i, a posteriori, van ser eliminats.

El periodista David Bernabéu, a Navata, dirigint el Badalona

El camp del Navata va veure els infantils del Tottenham, Athletic de Bilbao i un Badalona que tenia una cara coneguda a la banqueta. Es tractava del periodista esportiu de Cuatro David Bernabéu, que cobreix la informació del Barça, i que exercia de segon entrenador dels escapolats perquè hi juga el seu fill.

El borrassanenc Pau Baró, sotscampió en juvenils amb el Girona

En categoria juvenil el Llagostera es va proclamar campió després de superar el Girona (1-1) en la tanda de penals, a Palamós, que va acollir finals juvenils, alevins, femenines i cadet i infantil de segon any. En l'equip gironí, que presentava el C, de Preferent, hi va jugar com a titular el defensa borrassanenc Pau Baró, exjugador del Barça.

Vílchez, extècnic del Peralada i Figueres, veu el fill a la Jonquera

D'entre els espectadors que van presenciar partits al camp de la Jonquera de categoria infantil hi havia Edu Vílchez, exentrenador del Figueres i del Peralada que va voler veure en acció el seu fill, que juga a l'escola que l’RCD Espanyol té a Mont-ras. Vílchez està sense equip després de deixar la banqueta del Nàstic fa unes setmanes.

UE Figueres i Adepaf participen en el MICIntegra de Vidreres

El MICIntegra, disputat a Vidreres divendres passat amb jugadors amb discapacitat intel·lectual, va comptar amb la participació de la UE Figueres, en futbol, i del CB Adepaf, en bàsquet. Perquè tot funcionés com cal hi van col·laborar El Dofí i la Fundació Altem. Aquest torneig es va dur a terme amb la col·laboració d’Obra Social La Caixa.

Román i Rivas, del primer MIC, a Canàries, al de l’Alt Empordà

Quan les sigles MIC significaven Mundialito Islas Canarias, a la primera edició, la Fundació Esportiva Figueres hi va participar amb el juvenil i l'infantil. Per un costat, el juvenil l'entrenava Román Martínez, que 17 anys després ha tornat a viure el MIC de prop però com a directiu del Figueres i com a Policia Local, ja que durant la inauguració del torneig, dimecres passat, era un dels cossos policials que vetllaven pels 9.000 espectadors presents. Qui també va ser a Canàries en el primer MIC, el 2001, va ser Miquel Rivas, amb el cadet figuerenc. En el seu cas, hi ha tornat a participar enguany com a entrenador, però d'un altre equip, l’infantil del Tramuntana, de Bàscara.