En les categories de formació, hi ha un grapat d’ascensos en joc amb representació altempordanesa. El juvenil A del Figueres ja no té opció de recuperar la Lliga Nacional i seguirà a Preferent, un grup on vol ser l’any que ve el Peralada A. Els de Jordi Cruz són segons provisionals de Primera Divisió -la quarta categoria-, per dar­rere hi ha un Quart B a qui rebrà el pròxim 14 d’abril en un duel clau. A Preferent, hi puja el campió, però el segon també té molts números d’acompanyar-lo.

No obstant això, si el juvenil A del Peralada puja, no competiria en el mateix grup que el Figueres A, ja que aquí hi ha el Girona C i no pot jugar a la mateixa lliga en ser clubs filials. Llavors, els verd-i-blancs anirien a un altre grup de Preferent, on hi serà el juvenil B del Figueres, si se salva.

La categoria que vol deixar el Peralada, Primera Divisió, és on vol pujar la Jonquera. El conjunt de Josep Camps és líder de Segona, amb dos punts de coixí i un partit menys que el Peralada B, segon. Per al club fronterer, l’ascens és bàsic per facilitar l’accés dels juvenils en el primer equip, de Primera Catalana, on enguany ja hi ha tret el cap Marc Darné.

Triple emoció a Segona cadet

En categoria cadet, l’única lliga amb un ascens local en joc és a Segona Divisió, amb Llers, Peralada B i Garrotxa vivint un autèntic frec a frec al capdavant. Mentrestant, en infantils, l’Escala B confia en una ensopegada del FE Palamós i Ca l’Aguidó per agafar el lideratge de Primera, i a Segona la pugna pel títol es divideix en dos grups: en el 10 hi ha involucrats Esplais, Roses i Borrassà B, i en l’11 Peralada B, Base Roses, Figueres C i PU Figueres.

El Roses aleví apunta a Preferent

En alevins Preferent, la màxima categoria, el Figueres té els dos equips a la zona alta, però sense opció de títol, i a Primera el Peralada A busca el tercer ascens seguit, si bé no pot pujar, ja que és filial del Girona. En canvi, amb l’esperança de treure el cap a Preferent hi ha el Roses A, que ha de superar el Begur i Bisbalenc B. A Segona, somien amb el primer lloc, amb diferents grups, Llançà D, Navata A, la Jonquera A, Peralada C i Borrassà B.

Finalment, en benjamins opten a l’ascens a Preferent el Llançà, Figueres B i PU Figueres B.