Poques hores després de finalitzar la 18a edició del torneig de futbol base MIC-Mediterranean International Cup els inputs que arribaven des de tots els àmbits, organització, clubs i poblacions, tenien un caràcter clarament positiu. Fins ara, aquesta competició només treia el cap a l’Alt Empordà a l’Escala, però durant la setmana passada hi va desembarcar amb set poblacions més: Figueres, Llançà, Bàscara, Empuriabrava, la Jonquera, Sant Pere Pescador i Navata.

D’aquesta manera, una quarta part del MIC va passar a jugar-se a l’Alt Empordà -la resta, tenia lloc al Baix Empordà, la Selva i Gironès. En dades en clau local, 1.200 jugadors i tècnics -750 dels quals, allotjats entre Roses, majoritàriament, i Figueres, i sense comptar familiars- van prendre part en 200 partits, amb futbolistes d’entre 11 i 15 anys de 16 països diferents. Figueres va ser l’epicentre i 9.000 espectadors van presenciar la inauguració a l’Estadi de Vilatenim, dimecres passat, i prop de 2.000 es van apropar a les finals cadets i infantils de primer any del diumenge, que van guanyar el Celta de Vigo (davant el València) i el Tuttifutbol de Mataró (amb l’Athletic de Bilbao). En les de consolació, el Louisiana americà i el Sabadell van vèncer l’Uno Sports i Moderation japonesos, amb la presència del regidor d’Esports de Figueres Jordi Masquef i el delegat comarcal de la Federació Catalana, Manuel Núñez.

Per a Masquef, “la valoració és molt bona, pels diners que hi hem invertit, 10.000 euros, el retorn ha estat brutal; ens han vist a Gol i a Esport3”. El segon tinent d’alcalde afegia que “la qüestió era posar-hi al peu, era una prova de foc, el MIC ha quedat content i l’any que ve Figueres tornarà a ser la seu inaugural. També intentarem que el camp del Marca de l'Ham sigui seu a Figueres i que puguem acollir més finals”.

Una inauguració amb el camp ple

Des que el Barça va caure eliminat a la Copa del Rei en mans del Figueres, el 2001, que l'estadi de Vilatenim no s'havia omplert tant com dimecres, en la inauguració. Pere Gratacós i Seni Comas, entrenadors d’aquell Figueres, no es van voler perdre l’acte per, entre d’altres motius, l’amistat que tenen amb Juanjo Rovira, director del MIC, que va qualificar el desembarcament a l’Alt Empordà com “un èxit, el tracte ha estat excel·lent i la intenció és seguir-hi creixent”.

La 18a edició d'aquesta prestigiosa competició va arrencar amb 9.000 espectadors a l’estadi, 7.000 dels quals jugadors, repartits en 372 equips i de 42 països diferents. Una batucada per part del Tramuntakada i un ball de 400 participants de la mà del Dance Me van amenitzar la jornada. A l’exterior, van desfilar un centenar d’autocars, aparcats a davant, una quantitat mai vist en aquest estadi, que es va rentar la cara posant tanques perimetrals a darrere de les porteries, als laterals, i amb més sortides d’emergència.

Abans del partit de juvenils entre el Màlaga i el Llagostera -futur campió de la seva categoria- David ­Bellver, president de MICSports, va explicar que “Palamós i Girona havien acollit les últimes inauguracions i ara estem molt contents de ser a Figueres”. Mentrestant, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va definir el MIC com “un espectacle en l’àmbit mundial que ens omple d’orgull tenir a les comarques gironines, hi continuarem apostant, la resposta dels equips és massiva".

Per la seva part, Marta Felip, alcaldessa de Figueres, apuntava que “el MIC no podia acollir un millor escenari que aquest en la seva majoria d'edat, l'estadi de Vilatenim no estava així de ple des del 2000 i ara acull una de les millors gales. Som una ciutat acollidora, de 89 nacionalitats, i ens omple tenir milers de participants entre nosaltres".