El tècnic barcelonista Ernesto Valverde no ha volgut revelar si Lionel Messi estarà en la convocatòria per jugar contra el Sevilla i ha insistit que caldrà esperar després de l'últim entrenament de divendres, tot i que des del club blaugrana "se l'està cuidant". L'estat físic de Messi, absent en els dos últims partits amistosos amb la selecció argentina a causa de molèsties físiques, ha centrat la roda de premsa prèvia al partit de la lliga contra el Sevilla.

A Valverde li agradaria que cap dels seus futbolistes tingués cap tipus de problemes físics, però ha recalcat que els jugadors estan acostumats a suportar problemes d'aquest tipus. "M'agradaria tenir-los a tots al cent per cent, però segur que després del partit de demà tindrem algun petit problema amb algun altre", ha insistit.

Preguntat sobre si l'alineació de dissabte la farà en funció del partit de Champions League de dimecres davant de la Roma, Valverde ha insistit que són dos partits aïllats. "Sempre cal tenir un pla a una o dues setmanes i l'acumulació de partits és important. El vull aïllar, però l'estàs mirant de reüll constantment", ha admès el tècnic, que ha recordat que en el partit de Lliga disputat a Màlaga, Messi va ser baixa d'última hora i el seu equip va jugar d'una altra manera.

En tot cas, després de la golejada encaixada per Argentina davant Espanya (6-1) i les crítiques aparegudes al país sud-americà sobre Messi, Valverde ha dit que veu "tranquil" al deu del Barcelona. "El veig bé. Vam estar parlant de com havia vingut. A tothom li agrada guanyar, no ens enganyem, però tots estem acostumats a suportar les crítiques. El veig perfecte en aquest sentit des d'aquest punt de vista anímic", ha opinat.

Pel que fa a la sobrecàrrega de partits (7 en els pròxims 22 dies) i si compta amb prou material humà per aguantar aquest calendari amb garanties, Valverde ha recordat que és una cosa que porta fent l'equip des de l'inici del curs. "És clar que tenim gent suficient com per afrontar aquest tram final. Cal corroborar el que hem fet fins ara, ens ho juguem tot, és el moment decisiu", ha aclarit el tècnic, que creu que el seu equip arriba mentalment preparat al moment determinant de la temporada. "Per certificar això el que hem de fer és guanyar. La sensació és bona, encara que veníem molt carregats dels últims partits. Ara ve una sèrie duríssima i canviar una mica mentalment, ens va bé", ha comentat.

Si Valverde no ha aclarit dubtes sobre Messi, sí que ho ha fet sobre Sergio Busquets, lesionat durant la tornada de vuitens de final de la Champions contra el Chelsea i baixa des de llavors. "Esperem que estigui a punt per dimecres. No sabem si podrà fer alguna cosa o no (en l'entrenament), però la idea és que aquesta setmana que ve s'incorpori", ha dit.

Pel que fa al Sevilla, rival de dissabte i un dels vuit equips classificats per als quarts de final de la Champions, Valverde ha comentat que no s'espera que hi hagi "moltes rotacions" atenent al que s'ha fet en anteriors ocasions.

El Sevilla, amb "una trajectòria d'equip gran"

"Per a ells és un partit important, tot i que les trobades europees són dels partits assenyalats de la temporada i et desvien una mica l'atenció. Per a nosaltres és un partit clau en un camp difícil. És un partit atractiu, ens juguem molt pel que pot suposar i una victòria podria ser molt important ", ha dit.

Preguntat sobre si és la visita més difícil que li queda al Barça aquesta temporada, Valverde ha recordat que es tracta d'un conjunt que té "una trajectòria d'equip gran" al seu camp. "Molt pocs equips li han aconseguit guanyar en un any natural. És un partit que tenim marcat pel que pot significar", ha insistit.