El sènior masculí del Vilafant,q ue debuta aquesta temporada a Segona Catalana, va guanyar aquesta jornada el Ripoll (88-73) i es distancia cada vegada més de les posicions de descens directe a Tercera Catalana. Els de Bru Rovira van saber mantenir la concentració durant els 40 minuts de joc i en el tercer quart van augmentar la intensitat defensiva, fet que els va permetre marcar la diferència (23-12) en el marcador. Abans de visitar el quart classificat, el Blanes, els vilafantencs són onzens, amb un balanç de deu victòries i dotze derrotes. Són, doncs, en places de «play-off» de descens, però tenen a tres victòries el descens directe.

Qui també va guanyar va ser l'Adepaf, a Tercera Catalana, contra el Calella B, per 65-51. Els homes de Jordi Marull no van poder anar-se'n del marcador fins a l'útlim quart (18-9) en què el bon joc, sobretot en atac, els va donar moltes opcions clares de llançament. En el retorn a la catgoria els figuerencs sónm vuitens en places segures i a dues victòries més el bàsquet average amb el Calella B, que és el primer de la zona perillosa. La pròxima jornada descansen, ja que per la desaparició del Tordera de la competició són 15 i no 16 equips.

Segueixen els dubtes

L'Escala masculí i el Vilafant femení segueixen sense trobar una bona dinàmica de resultats. Més greu és la situació dels de blau-cel, que van caure 44-74 a casa contra l'Arbúcies, i que segueixen en la posició número 15 de Primera Catalana, en places de descens directe a Segona. Els d'Albert Clopés, després de dos partits bons, van tornar a deixar-se anar i es van veure superats des del primer període (6-17). Amb només set victòries i amb set partits per jugar, tenen a tres triomfs les places que permeten fer el «play-off» i intentar mantenir la categoria, a la qual han retornat aquesta temporada anys després de jugar a Segona.

No tan greu és la situació del vilafant femení de Segona Catalana, que és cinquè amb tretze victòries i deu derrotes en el segon any a la categoria. Ara bé, porten tres derrotes consecutives, aquesta jornada 46-42 contra el Vilassar de Dalt, catorzè classificat, i s'han allunyat lleugerament de les posicons més capdavanteres. A difrència de l'Escala, les de taronja competeixen tots els partits i els resultats són sempre molt igualats.

El Roses venç el derbi i és primer

El sènior femení del Roses va guanyar el duel de la jornada que l'enfrontava amb l'Escala. Primeres contra segones -amb un bàsquet average de tres punts a favor de les visitants- que va ser superat amb escreix per les rosinques (60-44) i que iguala els dos equips al capdavant de Tercera Catalana amb només dues derrotes. El matx va ser igualat fins a mitjan tercer quart, quan el Roses va prèmer l'accelerador i va poder agafar avantatge.

Queden set jornades on els dos equips no poden afluixar per quedar primer i assolir l'ascens a Segona Catalana.

L'Escolàpies s'endú l'altre derbi

La jornada també comptava amb un derbi a Tercera Territorial masculina. L'Escolàpies va guanyar a la pista del Grifeu-Llançà per un clar 59-98 en un partit que va dominar de principi a fi.

També van jugar el Castelló, en el grup 1 de Tercera Terrotorial, que va caure a casa per un ajustat 72-74 contra l'Athlètic Silenc i l'Escolàpies femení, a Tercera Catalana, que va guanyar contra el Palafolls (57-53) després d'un matx amb molts alts i baixos.