El Figueres, 11è, es troba instal·lat en el millor moment de la temporada en l’aspecte anímic i de resultats i si manté aquest ritme en les set jornades que queden seguirà a Tercera Divisió, categoria a on va pujar el 2012, una temporada més. El diumenge passat, al camp del Castelldefels (0-0), els unionistes visitaven un rival directe en la pugna pels descensos no compensats, que en un cas dramàtic - de l’Olot i Llagostera i cap ascens català a Segona B- provocaria que hi haguessin un total de cinc places de descens en joc.

Molt s’haurien de torçar les coses perquè els nois de Gordillo, Damià i Yeto acabessin patint aquest factor, però com a mínim als Canyars va evitar que el rival s’hi aproximés. El duel va ser entretingut, amb arribades a les dues àrees, amb Joan Pons molt actiu en l’atac figuerenc i que va poder desequilibrar el marcador juntament amb Pimentel, el revulsiu Ferrón o Espuña, que va rematar al travesser a la recta final de l’enfrontament.

El Figueres, que només ha perdut un dels últims nou partits, recuperava en aquest partit Toni Cunill i Ferran Grau després d’un partit sancionats, però pel mateix motiu perdia Sergi Romero, que tornarà al camp del Santboià.

El proper partit, aquest Dijous Sant (20.30 h) a Sant Boi

La Tercera tampoc descansa per Setmana Santa i el Figueres ha avançat el seu partit al camp del Santboià per aquest Dijous Sant (20.30 h), dia 29 de març. Els de Sant Boi de Llobregat són entrenats per a Pere Belmonte Piti, autor del gol de penal del Figueres al camp del Deportivo a les semifinals de Copa del Rei del 2002. Després l’equip tindrà deu dies sense partit perquè el següent serà el 8 d’abril (16.30 h) a Vilatenim davant el Santfeliuenc.