La selecció espanyola va aprovar amb bona nota l'examen d'ahir davant Alemanya, l'actual campiona del món, en un partit amistós a Düsseldorf (1-1) que permet a tots dos combinats mantenir-se invictes en el seu camí al Mundial de Rússia d'aquest estiu. L'equip de Julen Lopetegui continua en una bona dinàmica després de la seva excel·lent fase de classificació. Espanya no només va treure un bon resultat en territori germànic, sinó que a més es va agradar durant una primera part en què va ser la gran dominadora del xoc. Va tenir més possessió i la sensació de recuperar la seva millor versió de fa uns anys.

Isco va donar fluïdesa a una selecció que va trigar molt poc a prendre la davantera en el marcador. Una passada exquisita d'Iniesta, que pot estar jugant els seus últims partits com a internacional, va caure als peus de Rodrigo. El davanter del València, que viu enamorat del gol, no va fallar al primer toc i va poder batre Ter Stegen als sis minuts. El gol era el dissetè de Rodrigo aquesta temporada, una xifra que el converteix en un dels candidats per ser el davanter centre d'Espanya en el Mundial. El gol va fer reaccionar una Alemanya que no va xutar a porteria fins passada la mitja hora. El primer llançament, obra de Müller des de fora de l'àrea, va sorprendre De Gea i va col·locar l'1-1 al descans.

A la segona meitat, la selecció espanyola va perdre una mica de criteri, però -sobretot- el control del partit quan Lopetegui va començar a donar descans a alguns dels titulars. La sortida de Thiago, Iniesta o Silva va deixar despoblada la sala de màquines, però el seleccionador va poder fer les proves que volia. Va entrar Saül i també Asensio abans que debutés Rodri en un centre del camp molt matalasser. Espanya ho va seguir intentant i va estar a punt Diego Costa en una acció dins de l'àrea, però el davanter no va poder donar recorregut al seu bon moment de forma. Els alemanys van contestar amb una rematada de Hummel al travesser i un llançament des de la frontal que De Gea va aturar amb seguretat. Espanyols i alemanys seguiran invictes almenys fins aquest dimarts, a més de sumar un empat de molt prestigi. Un resultat que afegeix motius per seguir somiant.