Entre aquest dimecres dia 28 i diumenge 1 d´abril, l´Alt Empordà acollirà una quarta part de la 18a edició del Torneig MIC-Mediterranean International Cup, que té lloc al llarg de la Costa Brava. La comarca comptarà amb un total de 9 seus repartides en 8 poblacions, que veuran 191 partits de categoria cadet, infantil i aleví.

L´epicentre de la competició serà, per primera vegada, Figueres, que acollirà la inauguració -agafant el relleu de Girona i Palamós- aquest dimecres (18 h/Esport3) a l´Estadi de Vilatenim, lloc escollit també per a les finals del diumenge (de 9 a 13.30 h) de cadets i infantils de primer any.

Fins ara, només l´Escala tenia presència en el MIC -la resta de partits es jugaven al Baix Empordà, Gironès i la Selva- però aquest cop serà acompanyada per Figueres, que també posa a disposició l´estadi Albert Gurt; Llançà, Sant Pere Pescador, Empuriabrava, Navata, Bàscara i la Jonquera.

Jugadors d´entre 11 i 15 anys del Liverpool, Zenit, València i Celta -cadets-; Olympique de Lió, Athletic de Bilbao, Stoke City i Tottenham -infantils-; i Manchester United, Chelsea i Barça -alevins-, entre altres, hi seran presents.

800 allotjats a Roses i Figueres

La majoria de seus tindran una vintena de partits entre el dimecres i el divendres, i dissabte només n´hi haurà a Vilatenim, Sant Pere, la Jonquera, Empuriabrava i l´Escala. L´impacte econòmic també es preveu alt, ja que prop de 800 persones d´una cinquantena d´equips, procedents de països com els Estats Units, Austràlia, Holanda, Finlàndia, Dinamarca, Japó, Regne Unit i Costa Rica s´allotjaran, durant quasi una setmana, en hotels de Roses, majoritàriament, i Figueres.