El lideratge de Tercera Catalana femenina es disputarà aquest cap de setmana amb el partit entre el Roses i l'Escala. Les de verd van fer els deures a la pista del Lloret (52-65), gràcies a un bon inici que els va donar un avantatge que van saber gestionar durant la resta de matx. Les de blau-cel, en canvi, van donar la sorpresa de la jornada en caure a casa contra l'Olot (49-58) en un dels pitjors partits de la temporada de les de Susi Martí, que no coneixien encara la derrota.

Així doncs, el partit de dissabte (17.30 h) decidirà qui tindrà a les seves mans l'ascens a Segona Catalana. El partit d'anada van quedar 59-56 a favor de les escalenques.

L'Escala, Vilafant i Adepaf cauen

El sènior masculí de l'Escala no va poder seguir amb la bona dinàmica de resultats i va perdre a la pista del Minguella (74-63) després de recuperar, a la segona part, el desavantatge que els locals havien imposat a la primera. Els d'Albert Clopés van donar la cara contra un rival de la part alta de la taula de Primera Catalana, però els fa falta una mica més que això per sortir de la quinzena posició actual, en places de descens directe a Segona.

Una categoria per sota, qui tampoc va poder guanyar el segon partit seguit és el Vilafant, que va caure a la pista del líder 71-59, el Pineda de Mar. Els de Bru Rovira van fer un mal segon quart (25-10) que els va marcar durant la resta del partit. Els vilafantencs són tretzens, en places de play-off de descens a Tercera Catalana, amb nou victòries i dotze derrotes.

L'Adepaf de Jordi Marull, a Tercera Catalana, tampoc va poder guanyar: a la pista del Quart C, els figuerencs van aguantar fins al minut 30, però en l'últim quart no van poder aturar l'ofensiva rival (28-14) per un resultat final 82-71. Tot i això, els blaus són vuitens amb vuit victòries i dotze derrotes.

I a Segona Catalana femenina, el Vilafant va caure a casa contra el Sant Gervasi (53-64) després d'un partit molt igualat que no es va decidir fins als minuts finals. Les de Jordi Mallorquí, tot i la derrota, segueixen a la part alta de la taula, són quartes, en el segon any a la categoria.

Primera victòria de la segona fase

L'Escala B va guanyar el seu primer partit de la segona fase aquest dissabte, contra el Salt, 52-46. Tot i això els de Xavi Falgarona són últims del seu grup, on el Grifeu-Llançà, que va caure contra el CESET B (79-58) és setè, i l'Escolàpies, que va vèncer el Sant Hilari (82-68), és quart.

També a Tercera Territorial, però en el grup 1, el Castelló va perdre a la pista de l'Olot (66-60) i és cuer amb només dues victòries.

Finalment, en el grup 2 de Tercera Catalana femenina l'Escolàpies es va retrobar amb la victòria, 27-61 contra el Cornellà del Terri, la jornada abans de rebre el Palafolls, dissabte, a les 17.30 hores.