El FC Barcelona rep aquest vespre el Chelsea al Camp Nou en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, un duel al qual s'arriba amb l'empat (1- 1) de Stamford Bridge. Aquest marcador dona un lleuger avantatge als blaugrana, que volen seguir fent del seu estadi un fortí i seguir afegint nits històriques a favor davant els blues. No es pot considerar històric el partit d'anada, com sí ho va ser el de l' Iniestazo del 2009 que va donar el bitllet a la final de Roma als culers. En un partit similar tret per l'absència de l'èpica i amb menys ocasions, el Barça va sortir viu de Londres gràcies a una pèrdua rival, a una gran passada d'Iniesta, que ahir va rebre l'alta mèdica, i un xut col·locat de Leo Messi.

Sense fer un gran partit, el Barça arriba ara com a favorit gràcies al fet que Messi aconseguís, a la novena oportunitat, marcar per fi un gol als londinencs. L'argentí, que acaba de ser pare per tercervegada, no va jugar a Màlaga i arriba més fresc a una cita clau en la qual s'espera que torni a posar-se al capdavant. Més encara si Iniesta no és en l'onze inicial. El capità s'ha recuperant bé de la lesió al bíceps femoral de la cama dreta, soferta fa tot just nou dies contra l'Atlètic de Madrid, i va rebre l'alta mèdica ahir al final de l'entrenament, encara que l'última paraula la tindrà Valverde. Amb ell, l'equip guanyarà en fluïdesa, sense, hauran de fer una altra aposta. I el Barça no vol allunyar-se gaire del seu joc, del que a l'anada va intentar desplegar i no va ser capaç de fer. Al Barça no li agrada esperar, deixar passar els minuts malgrat que el 0-0 inicial, si fos el resultat final, els classificaria en els quarts de final. Els blaugrana volen anar a l'atac, a guanyar per no permetre el rival especular, i això serà més fàcil amb Iniesta al camp.

Si Iniesta no surt d'entrada, el seu lloc el podria ocupar Paulinho, més tot terreny i garantia d'arribada des de la segona línia, o bé un André Gomes que s'ha situat a si mateix com a centre d'atenció amb unes sinceres declaracions en què comentava haver viscut un «petit infern» al Barça i no estar gaudint, ni estar satisfet, amb el seu joc.

Al davant tindrà un Chelsea que arriba amb cares conegudes, sobretot les de Cesc Fàbregas i Pedro Rodríguez, que tornen per primer cop al Camp Nou després de les seves sortides. Però a qui més es tem a Barcelona és Eden Hazard, gran mag del rival, i un Willian que no només va marcar el gol de l'anada sinó que va enviar dos xuts a la fusta i va estar a punt de convertir l'empat en una derrota dolorosa per als culers. Els d'Antonio Conte han de marcar, però és una incògnita si sortiran a buscar el partit, pressionant, o si, com a l'anada, es tancaran darrere intentant agafar el Barça desprevingut. Té cartes per jugar a les dues coses. Morata, Rüdiger i Bakayoko arrosseguen molèsties i ahir Conte no va aclarir si estaran en condicions de jugar o no.