Els tres representants altempordanesos que dissabte passat van participar en el Campionat d’Espanya de taekwondo en categoria sènior van marxar de Valladolid amb una medalla cadascun. Mentre Joel González s’està recuperant d’una lesió muscular -tot i que possiblement tampoc hi hauria pres part-, els joves Ramon Ruiz (Tae Sport) i Joan Jorquera (TKD Joan’s) van acabar en segona posició i Alassana Diarrá (Jan-su) en tercera.

Ruiz, vilafantenc de 19 anys, es va penjar la medalla de plata en pes superlleuger (-80 kg) i només es va veure superat pel valencià Raúl Martínez -número 23 del rànquing olímpic- a una final on hi va participar deu minuts després d’acabar de guanyar les semifinals. Ruiz, que anirà a l’Open d’Holanda aquest cap de setmana, a Eindhoven, igualava d’aquesta manera el resultat de fa un any a San Sebastián de los Reyes i contra el mateix contrincant.

Contra el número 4 del Món

El mateix metall de plata va aconseguir Jorquera, rosinc de 17 anys, que en pes mosca (-58 kg) només va cedir contra un taekwondista que va ser cinquè en els Jocs Olímpics de Rio, al 2016. Es tracta del madrileny Jesús Tortosa, de 20 anys i actual número 4 del rànquing olímpic (-58 kg). Jorquera va fregar, d’aquesta manera, el seu onzè títol de campió d’Espanya.

D’altra banda, Diarrá, banyolí de 23 anys, va arribar fins a les semifinals en pes mig (-87 kg), tot penjant-se la medalla de bronze. El del Jan-su -únic representant del club per la baixa per lesió d’Àlex Falgàs- va superar dos combats abans de cedir contra el valencià Daniel Ros, que seria el campió de la competició per davant el gallec Ivan Garcia.