L’esquiador vilajuïguenc Pau Coll viu el seu millor moment de la carrera en categoria júnior i el cap de setmana passat va obtenir el seu primer títol internacional. El competidor de l’Ski Club Camprodon es va penjar, vestint els colors de la selecció espanyola, la medalla d’or en el Campionat d’Europa d’esquí de muntanya que es va celebrar en l’entorn de l’Etna, a la província de Catània, Sicília. En el terreny italià, Coll va vèncer en la modalitat de curses verticals en categoria júnior. En absolut, per exemple, el campió va ser ni més que menys que Kilian Jornet.

El de Vilajuïga, de 19 anys, va quedar per davant els italians Sebastian Guichardarz i Andrea Prandi i es va refer d’una dura caiguda que havia patit el dia abans, en la modalitat individual.

Triplet estatal i millor lloc mundial

Les bones sensacions de Coll es van traduir en el Campionat d’Europa d’Itàlia ja que venia d’obtenir resultats molt destacats. Per una part, a l’inici d’aquest 2018 va aconseguir la seva millor posició en una prova de la Copa del Món, sent quart a França -amb el mateix temps que el tercer- en vertical, també. Per l’altre, ha firmat el triplet en el Campionat d’Espanya en individual, vertical i esprint.

A l’abril, Copa del Món a Itàlia

La pròxima prova internacional que tindrà Coll serà una nova jornada de la Copa del Món que es disputarà el 7 i 8 d’abril a Madonna di Campiglio (Itàlia).