El dissabte dia 31 de març i diumenge 1 d’abril, coincidint en plena Setmana Santa, es durà a terme la 14a edició de la Marxa 24 hores del Cap de Creus, amb epicentre a Llançà i organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca. Aquesta iniciativa es farà conjuntament amb l’Àrea de Turisme i de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Llançà, ja que un dels principals objectius d’aquests departaments és reivindicar el territori a través de les activitats esportives outdoor.

Aquesta prova no competitiva, considerada com una de les ultres més dures de la província, continuarà oferint tres propostes, que es podran fer corrent o caminant. L’inici de tots els circuits serà el dissabte dia 31 a partir de les 8 del matí des de la platja del Port de Llançà.

Pel Cap de Creus i per l’Albera

La primera modalitat és la clàssica marxa de 87 km i 3.000 metres de desnivell positiu, la qual s’ha d’acabar en menys de 24 hores i que transcorre entre el Parc Natural de Cap de Creus i el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. La segona proposta és de 60 km i 2.000 metres de desnivell positiu que es desenvolupa en la seva pràctica totalitat en el Parc Natural de Cap de Creus.

500 places com a màxim

Per finalitzar, la tercera modalitat serà més assequible que les dues anteriors, amb un track de 27 km i 1.000 metres de desnivell positiu on bona part del seu recorregut és al PNIN de l’Albera. Com a màxim, la Marxa 24 hores del Cap de Creus pot arribar a acollir 500 participants, una xifra que es va omplir en l’edició de l’any passat.

Una ruta de 87 km per llocs emblemàtics de la demarcació

La prova reina, de 87 km, transcorre per corriols i pistes forestals, incloent-hi trams de les Grans Rutes: GR11 - el sender pirenaic i el GR92 - el sender mediterrani. Té origen i fi a Llançà, i també passa per paratges de la Mar d’Amunt com Cadaqués, cala Jóncols, cap de Creus, Sant Pere de Rodes i d’altres com Sant Silvestre i la serra de Verdera.

El preu de les inscripcions oscil·len entre els 15 i els 46 €

Les 500 inscripcions per apuntar-se a la 24 hores del Cap de Creus segueixen obertes fins a finals de març, sempre que no s’hagin esgotat. El preu va dels 15 als 46 euros, segons en quina modalitat s’apunti i si s’és membre de la UE Llançanenca o de la FEEC. Per a inscriure’s podeu entrar al web dels organitzadors: www.unioexcursionistallancanenca.com

Els més ràpids solen culminar la marxa entre 8 i 10 hores

El vencedor de l’anterior edició de la modalitat de 87 km va ser Dominique Jacquemet, que va culminar el circuit amb 10 hores i 3 minuts, dos minuts més ràpid que Cesc Martin, campió el 2016. Noms com els de Francisco Martínez, primer el 2015, i el rosinc Xavi Llamas, campió el 2014 i 2013 -amb 8 hores i 48 minuts- també formen part del palmarès de la prova.