La cinquena edició de l’Entre Castells de Vilajuïga tindrà lloc aquest cap de setmana, de divendres dia 2 fins al diumenge 4 de març, amb un projecte plenament consolidat que mantindrà les cinc curses pel Parc Natural de Cap de Creus i la fira de muntanya i esports d’aventura. L’esdeveniment, que té Oliva Motor Girona (BMW) com a patrocinador oficial, és organitzat pel Grup Excursionista Capgirell i trepitjarà un total de cinc municipis: Vilajuïga, Palau-saverdera, Pau, Llançà i el Port de la Selva. “L’Entre Castells és molt potent, mantenim les cinc curses amb unes vistes espectaculars; volem que el corredor s’hi senti a gust”, explica Èric Torres, president del GE Capgirell.

Les proves -uneixen el castell de Quermançó i el de Sant Salvador de Verdera- seguiran sent les mateixes de l’any passat, on van arribar a concentrar prop de 600 participants: trail (30 km), express (16 km), sprint (8 km), vertical (2,5 km) i kids. Les curses de 30, 16 i 8 km seran el diumenge a partir de les 9 del matí, mentre que la vertical i kids seran el dissabte.

Trail (30 km i 1.996 m de desnivell)

“És la prova reina que porta a conèixer tota la serra de Rodes i va enfocada als corredors que tenen experiència. El recorregut és el mateix que el 2017, és l’única modalitat de les tres proves de diumenge que arriba a Sant Salvador de Verdera i hi ha una petita sorpresa en l’últim quilòmetre del recorregut”, descriu Èric Torres.

Express (16 km i 884 metres de desnivell)

Per a Torres, aquest circuit “és de mitja distància, molt ràpid i on els corredors que vénen del cros i de l’atletisme s’hi poden lluir”.

Sprint (8 km i 391 metres de desnivell)

Aquesta modalitat, de 8 km, ­Torres la descriu com “la més popular i assequible, va destinada a tothom, es pot fer corrent, caminant, amb família...”.

Vertical (2,5 km i 525 metres de desnivell)

A diferència de les tres anteriors, la vertical serà el dissabte (17 h) i des de Palau-saverdera. “És la més curta de totes, però també la més intensa, arriba fins al cim de Sant Salvador de Verdera”.

Kids (de 600 metres a 4 km)

A partir de les 10 del matí del dissabte serà el torn per a la kids, amb quatre categories i destinades “a nens i nenes de 3 a 12 anys, correran per la zona de Quermançó. Volem donar un valor afegit a les curses infantils”, conclou Torres.

Inscripcions de 10 a 30 euros

Més de mig miler de corredors podrien tornar a participar en l’Entre Castells, que ha agafat ressò a l’exterior i ja hi ha apuntats un grup de belgues i de danesos. Les inscripcions, d’entre 10 i 30 euros, segueixen obertes a la pàgina web www.entrecastells.cat fins a aquest divendres, si bé el mateix dia, si encara queden places, també s’hi podrà apuntar, però amb un increment de 5 euros.

Xerrada de Toti Bes i una fira de muntanya amb una vintena d’estands

Paral·lelament a les cinc curses, l’Entre Castells seguirà comptant amb una fira de muntanya, durant tot el cap de setmana, on hi haurà una vintena d’estands amb botigues de roba, entitats i promoció del territori. A més, també hi haurà xerrades, presentacions de llibres i activitats infantils, entre altres. La fira, concentrada a la zona esportiva de Vilajuïga, obrirà el dissabte de 9 a 2/4 de 2 i de 2/4 de 4 a les 9 del vespre, i el diumenge de 8 a 2 del migdia. Entre les conferències programades destaca la d’aquest divendres, a les 7 de la tarda, a l’Espai Armengol del corredor gironí Toti Bes que, juntament amb Jordi Casanova i Gabri Campistol, parlaran de “Les Curses de Muntanya, de júnior a veterà”.