El Sant Pere Pescador va com un coet aquesta temporada i, si no hi ha cap catàstrofe, el curs que ve agafarà l’avió per a competir a Segona Divisió. Les noies que entrena Joan Pont i Quim Sala són líders contundents de Preferent, la tercera categoria del futbol femení, i tenen encarrilat l’ascens a un segon esglaó que mai han trepitjat. Des de la retirada del Llers, a l’estiu del 2007, que cap equip alt­empordanès ha jugat a Segona.

En aquesta categoria, que té set grups arreu de l’Estat espanyol, el Sant Pere es trobaria amb equips de les Illes Balears com el Son Sardina i qui sap si també amb el Collerense i l’Sporting de Maó, que lluiten per pujar i baixar, respectivament, o el Mallorca Toppfotball, líder del seu grup territorial. Un altre dels atractius de l’ascens seria que, en un grup format majoritàriament per catalans, es veurien les cares amb els filials del Barça i de l’Espanyol, amb un històric com el Sant Gabriel, si aconsegueix mantenir-se, i l’Europa i el Seagull de Badalona, si no puja.

S’embalen mentre el Vic afluixa

Quan queden 10 jornades per acabar, les groc-i-negres encapçalen el grup amb 7 punts de coixí i un partit menys que el Vic Riuprimer, que encara ha de descansar. Totes les dades de les santperenques inviten a l’optimisme a finals de febrer: encara no han perdut cap partit de lliga, acumulen 10 triomfs seguits i el conjunt osonenc, el seu rival directe, i a qui van guanyar 1-3 a l’anada, ha perdut dos dels últims quatre partits.

Trepitjar la segona categoria estatal no seria cap novetat per als tècnics del Sant Pere: Joan Pont fins i tot va arribar a dirigir a primera amb el Llers -a segona, amb l’Estartit i la Canya- i Quim Sala va ser, precisament, el darrer entrenador que va tenir l’equip llersenc abans de retirar-se l’estiu del 2007.

Un equip amb nou anys de vida

El Sant Pere Pescador va federar un equip de futbol femení la temporada 2009/10, a Segona Catalana, i al cap de dos cursos va pujar a Primera Catalana com a tercer classificat. Aquesta categoria li durà tres anys, quan el 2014 va pujar a Preferent, on està ara, com a campió en el camp del Manlleu. Aquest és el quart curs seguit del Sant Pere a Preferent, on com a màxim havia estat quart, els dos últims exercicis.

Ara, si no hi ha un daltabaix, les costaneres finalitzaran en primer lloc i obtindran l’anhelat ascens històric tot agafant el relleu gironí de l’Estartit, que després d’haver tocat l’elit a Superlliga va baixar de Segona Divisió a Preferent, ara fa un any, i ara li treu actualment 26 punts a la classificació.

La dupla Blanca Cros-Ana Ríos es reparteix 45 gols

Si una cosa ha demostrat el Sant Pere Pescador és tenir una defensa sòlida, liderada per la portera Marina Barneda, però també per gaudir de molta pólvora. Blanca Cros, fitxada de l’Estartit, és la pitxitxi de Preferent amb 24 gols, tres més que Ana Ríos, amb qui forma un duet letal. Ríos, resident a Lloret de Mar, va ser la màxima realitzadora de la categoria el curs passat amb 42 gols. Però si un dia Cros i Ríos no tenen el dia, Joan Pont i Quim Sala estan tranquils perquè compten amb altres estilets, com Sílvia Masferrer (12 gols), Paula Denis (10) o Laura Rey (4), reforç d’enguany després del seu pas pel Seagull, l’Estartit i Llers.