Un agent de l'Ertzaintza va morir a l'hospital de Basurto després de ser traslladat en ambulància estat molt greu des dels voltants del camp de San Mamés. L'ertzaina participava en l'operatiu policial previst per evitar incidents entre les aficions de l'Athletic Club i l'Spartak de Moscou, i en un moment donat es va trobar malament després que una bengala explotés al seu costat. L'agent mort tenia 51 anys i era veí de la localitat d'Ermua.

Agents de la Policia basca van carregar minuts abans de les vuit del vespre contra aficionats de l'Spartak de Moscou que van llançar bengales i diversos objectes i van creuar contenidors als voltants de l'estadi de San Mamés. Un total de cinc persones, almenys tres d'elles aficionats russos, van ser detingudes per participar en els incidents.

El dispositiu de l'Ertzaintza establert per al partit, catalogat «d'alt risc», va ser coordinat amb la Policia Municipal de Bilbao i la seguretat privada de la qual disposa l'Athletic a San Mamés. Aquest inclou 500 ertzaines, 100 policies municipals i 200 agents de seguretat privada contractats pel club de futbol.

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va traslladar el seu condol a la família i als companys de l'agent. «El meu més sentit condol a la família i companys de l'agent de l'Ertzaintza mort aquesta nit a Bilbao. Descansi en pau», va escriure el titular d'Interior al seu compte de Twitter. També la Policia Nacional es va sumar a aquest condol als seus comptes oficial de les xarxes socials i va traslladar una «abraçada» i «afecte» a la família i els companys.