El Mundial de MotoGP començarà el 18 de març vinent a Losail (Qatar) i quan queda un mes per iniciar la competició Maverick Viñales no es troba del tot satisfet al damunt de la moto. El pilot rosinc i palauenc del Movistar Yamaha va tenir problemes, el cap de setmana passat a Buriram (Tailàndia), en el segon test oficial de pretemporada. L’electrònica va tornar ser un maldecap, tal com havia passat durant la temporada passada: “Estic preocupat, és frustrant perquè no puc donar el millor de mi, hem passat molts mesos amb aquest problema i hem de trobar una solució”, lamentava des del nou traçat asiàtic, que s’incorporarà en el calendari del Mundial amb la prova que tindrà lloc el 7 d’octubre.

Maverick, que va ser vuitè combinant els tres dies de proves, va veure com el seu company d’equip, Valentino Rossi, tampoc millorava. Un cop més, les Honda, comandades per Dani Pedrosa i Marc Márquez, van mantenir el bon ritme que portaven el 2017. El tercer i últim test oficial abans del debut serà l’1 de març a Qatar.

L’última prova, el 6 de març a Jerez

A una categoria per sota, Moto2, les sensacions del llançanenc Isaac Viñales eren més positives després de provar-se a València i a Jerez. El pilot de l’Stop And Go Racing Team va explicar que “em trobo millor que mai, els tests han estat positius i la comunicació i el funcionament amb l’equip és perfecte”, comentava després de firmar el desè millor temps en el circuit andalús. Les últimes proves abans de l’estrena a Qatar seran el 6 de març a Jerez mateix.