A principis de novembre el Base Roses tocava fons amb dues derrotes amb dos dies de diferències contra l’Esplais (3-2) i l’Agullana (2-3). Aquell doble desencís els serviria, però, com a punt d’inflexió i des d’aleshores han aconseguit 11 victòries consecutives. L’àlgid moment que viu el conjunt de Napo Cayuela va quedar demostrat el diumenge a la Vinyassa, on va defensar i conservar el lideratge davant el Bisbalenc (3-2), el seu perseguidor, tot i acabar amb nou per les expulsions de Jacobs (47’) i Tissera (60’).

El triomf del Base Roses amb tres gols de David Costa a la primera meitat, els deixa ara amb quatre punts de marge al capdavant i el goal average favorable. L’ex del Figueres, ara reconvertit com a davanter, va ser un autèntic malson pel Bisbalenc, que no perdia des del 28 d’octubre.

El Base ha arribat fins aquí amb una plantilla curta i estirant jugadors del filial i del juvenil. “Vam reduir la plantilla amb només gent que sumés i el resultat és un grup fortíssim, sense fissures i solidari”, comenta Napo, que creu que “la falta d’un home gol ens va obligar reinventar el sistema de joc; dins de l’adversitat sempre hi trobes l’oportunitat”.

El Borrassà salva un punt amb Comas reconvertit de porter

El Borrassà segueix sense sortir de baixa després de sumar un triomf en els últims 13 partits i dissabte va salvar un punt davant el Bàscara (3-3) en un partit on el defensa Àlex Comas es va col·locar sota els pals per la baixa per sanció del porter Aleix Planas.

L’Agullana s’interessa per Àlex Herrera, jugador del Roses

L’Agullana es va desfer del cuer Sant Miquel (3-1) amb una gran actuació del porter Sergio Garcia. El conjunt de Pepe Mesas podria reforçar-se a les pròximes setmanes amb un jugador de Segona Catalana, Àlex Herrera, migcampista del Roses.

El Llançà, que recupera Albert Giménez, es retroba a Cistella

El Llançà, que s’havia allunyat de les places d’ascens després d’obtenir una victòria en els últims set partits, es va retrobar amb el triomf a Cistella (0-2) amb un doblet inclòs de Pablo Antolín. En aquest partit va debutar el

davanter Albert Giménez, que estava vinculat en el cos tècnic i que torna a la gespa dos anys després.

El Vila-sacra es refà, a Monells, de la derrota contra el Begur

El Vila-sacra es va refer, al camp del Monells (1-3), d’una derrota que havia patit entre setmana davant el Begur

(2-3), en un duel endarrerit. En aquest mercat d’hivern els nois d’Abdoulie Jallow han pujat a dos jugadors del filial, Adrián Garcia i Marc Subirats.