El Peralada-Girona B, de Segona Divisió B, i el Figueres, de Tercera Divisió, han tancat el mercat d'hivern aquest dimecres a la nit amb alguns moviments. La Jonquera, de Primera Catalana, que pot seguir fitxant encara, de retruc ha vist com perdia un dels seus baluards.

El conjunt peraladenc, situat en descens, però a només dos punts de la permanència, ha deixat marxar el davanter Draman Konaré a l'Hospitalet. L'ex de l'Ebre s'estava recuperant d'una lesió al genoll que va patir la temporada anterior, a Tercera Divisió amb el Peralada, i enguany no havia jugat cap minut a la categoria de bronze.

La de Draman és la quarta baixa dels verd-i-blancs en aquest mercat d'hivern després de les de Pol Blay (Pobla de Mafumet), Javi Sánchez (Rápido de Bouzas) i Kjetil Haug (torna de cessió al Manchester City). En el capítol d'altes, que ja havien gestionat abans de tancar el mercat, han arribat el porter Marc Vito (Extremadura/Còrdova), el central Santi Bueno (Barça B) i el davanter Manel Martínez (Llorca). A més, Narcís Pelach Chicho s'ha fet càrrec de l'equip, procedent del Figueres, en substitució d'Arnau Sala, que ha marxat a la Xina.

Draman Konaré deixa el Peralada (Foto: Lluís Ribera)

Tres altes, tres baixes i nou tècnic

El Figueres, situat a mitja taula de Tercera Divisió, ha acabat donant d'alta a dos jugadors que tenia entrenant des de fa dies. Es tracta del lateral garrotxí Jordi Hostench, que estava sense equip i té passat a l'Olot, l'Hospitalet, Múrcia i Elx B, i del migcampista ganxó Pere Espuña (Real San Lazzaro ASD), que havia vestit els colors del Llagostera B. A més, en el gener els de Damià Abella i Aitor Yeto -substituts de Chicho, ja estaven en el cos tècnic- havien fitxat el davanter Marc Bonaventura (Palamós), que inicia una segona etapa. En canvi, han agafat el camí de sortida els laterals David Payan (Manlleu) i Joel Vilalta (Llagostera B) i el davanter Dani Gómez (Minerva murcià).

Hostench i Espuña, amb el president Revilla, presentats a Figueres (Foto: UEF)

La Jonquera perd potencial

D'altra banda, la Jonquera, que ha passat de buscar la zona alta a fixar-se amb la permanència a Primera Catalana, hi ha sortit perdent en aquest mercat d'hivern. Aquest dimecres ha vist com el seu màxim golejador, Álvaro Fernández, autor de sis dianes, acceptava una proposta del Granollers, de Tercera Divisió. La sortida de l'ex del Gavà s'afegeix a les de Javi Revert (Unió Girona), Mamau Jabbie (Palamós), Oriol Pujadas (Sant Jaume de Llierca) i Marc Nieto.

En canvi, com a única arribada hi ha hagut la del porter Dani Lobato (Base Roses), que competirà amb Aleix Manzano i Dani Muñoz per un lloc sota els pals. Igual que el Peralada i el Figueres, la Jonquera també ha canviat la banqueta aquest gener: el tàndem Jordi Boix i Lluís Moñino ocupa el lloc de Joan Mármol, que ha plegat per motius personals.

Álvaro havia marcat sis gols a la Jonquera (Foto: Falgués Foto)