El Base Roses prové de Segona Catalana i tot i la condició de favorit que se li suposava a un descendit, no ha estat fins a la jornada 18 que s’ha col·locat com a líder en solitari de Tercera Catalana. Els nois que entrena Napo Cayuela viuen el moment més dolç del curs i es confirmen com l’equip més en forma de l’hivern: acumula vuit victòries consecutives, l’última de les quals al camp del Vilamalla (0-2) amb gols de Hamid Acherkouk i Miguel Fuentes.

Els de la Vinyassa van aprofitar la igualada de l’Empuriabrava-Castelló i Atlètic Bisbalenc (0-1) per prendre la primera plaça al conjunt baixempordanès.

El Base Roses, que té com a màxims golejadors Pitu Labrador i Èric Jacobs (10 i 8 gols), podrà mesurar les forces precisament contra els seus tres rivals directes de manera consecutiva: l’Empuriabrava-Castelló aquest diumenge a casa (16 h), a Llançà el 4 de febrer i davant l’Atlètic Bisbalenc el 18 de febrer.

Tres baixes destacades

Per afrontar els duels amb garanties els rosincs haurien d’ampliar el fons d’armari, ja que es troben curts d’efectius després de patir, aquest gener, els adeus de Dani Lobato (la Jonquera), Raül Blanco (Marca de l’Ham) i Hafid Selloum (Esplais). Aquest fet ha permès a jugadors del filial com Txirri Plujà o Sergio Soler pujar al primer equip.

Iñaki Ezquerra salva un punt per a l’Empuriabrava-Castelló

En el gran duel de la jornada entre l’Empuriabrava-Castelló i el Bisbalenc, els dos primers classificats, hi va haver repartiment de punts (1-1) gràcies a una acció del castelloní Iñaki Ezquerra en el minut 88 que neutralitzava el gol inicial de David Torres (32’).

El Llançà es queda sense Adri Marín, que torna al Navata

El Llançà segueix amb opcions d’ascens després de golejar l’Esplais (3-0). En aquest partit ja no hi era l’ofensiu Adri Marín, que ha optat per marxar i iniciar una segona etapa amb el Navata, de Quarta Catalana, amb el qual ja va debutar contra el Cadaqués.

L’Agullana recupera Díaz després de l’ascens de Müller i Alaminos

L’Agullana, com a filial de la Jonquera que és, ha vist com el primer equip verd-i-blanc ascendia els ofensius Bruno Müller i Àlex Alaminos, que diumenge ja van tornar a jugar contra el Júpiter. Davant aquestes absències, els de Pepe Mesas han recuperat el veterà migcampista Miguel Díaz.

El Vila-sacra ajorna el proper partit

Un gol en pròpia porteria del Borrassà en el temps de descompte va permetre al Vila-sacra salvar un punt a casa (1-1) i seguir allunyat de la zona de descens a Quarta Catalana. El conjunt d’Abdoulie Jallow és 11è de Tercera Catalana i el seu pròxim partit serà el 3 de febrer davant el Bàscara, ja que aquest cap de setmana ha ajornat el seu duel contra el Begur a petició del club vila-sacrenc.