La cinquena edició de l’Entre Castells de Vilajuïga tindrà lloc el cap de setmana del 2 al 4 de març que ve amb un projecte plenament consolidat que mantindrà les cinc curses pel Parc Natural del Cap de Creus i la fira de muntanya i esports d’aventura. L’esdeveniment, presentat aquest divendres a Figueres, a la seu d’Oliva Motor Girona (BMW), patrocinador oficial, és organitzat pel Grup Excursionista Capgirell i trepitjarà un total de cinc municipis: Vilajuïga, Palau-saverdera, Pau, Llançà i el Port de la Selva.

Les proves -uneixen el castell de Quermançó i el de Sant Salvador- seguiran sent les mateixes de l’any passat, on van arribar a concentrar prop de 600 participants: trail (30 km), express (16 km), sprint (8 km), vertical i kids.

Corredors de Bèlgica i Dinamarca

Les curses de 30, 16 i 8 km seran el diumenge dia 4 al matí. "La trail és la prova reina que porta a conèixer tota la Serra de Rodes, és una bona manera de conèixer el territori. L’express és on hi ha la majoria de participants i el circuit és més ràpid i l’sprint és per a corredors que s’inicien en aquest món", detalla Èric Torres, president del Capgirell. El dia abans, dissabte, serà el torn de la vertical i la kids: "La vertical és la més dura i intensa i la kids volem donar un valor afegit a les curses infantils", afegeix el vilajuïguenc.

Paral·lelament, els organitzadors alcen en el mateix esglaó la fira: "Ens permet tenir un cap de setmana compacte, tant important és la cursa com la fira, ha agafat protagonisme", apunta Gabriel Campistol, membre del Capgirell. És prevista l’assistència d’una vintena d’estands i també hi haurà xerrades, presentacions de llibres i activitats infantils, entre d’altres.

Més de mig miler de corredors podrien tornar a participar a l’Entre Castells, que ha agafat ressò a l’exterior i ja hi ha apuntats "un grup de belgues i de danesos", conclou Torres. Les inscripcions, d’entre 10 i 25 euros, ja estan obertes en el web d'Entre Castells.