El gran protagonista altempordanès del Campionat d'Espanya per Clubs que va tenir lloc la setmana passada a Castelló de la Plana va ser Joan Jorquera. El taekwondista rosinc del TKD Joan's de Roses, de 17 anys, es va penjar la medalla d'or en categoria sènior en pes mosca (-58 kg), superior al que estava acostumat (-54 kg). Jorquera encara pertany a la categoria júnior, però va voler pujar de categoria a Castelló de la Plana després de ser campió, també en sènior i en sots-21, del Campionat de Catalunya, i per poder sumar punts en el rànquing olímpic. En aquest mateix campionat, a Alacant fa un any, ja va quedar primer en júniors i en total suma deu títols nacionals. El diumenge, a Castelló, es va desfer de Jonathan Garcia, Adrián del Río -cap de sèrie i un dels favorits-, Diego Zapata i Ivan Cantizano.

Per la seva part, el Tae Sport de Vilafant va aportar una quinzena de competidors i va obtenir un total de tres medalles en base: medalla de plata per als precadets Biel Delgado -venia de ser or en el català infantil- i bronze per Izan Díaz, i tercer lloc per a l'infantil Nerea Hierro -igual que Delgado, venia de guanyar el català infantil. El sènior Ramon Ruiz va patir un mal arbitratge que va impedir-li accedir a les semifinals i lluitar, com a mínim, pel bronze.

Sense podis pel Jan-su i Ki Hop

En canvi, menys sort va tenir en aquesta ocasió el Jan-su de Figueres, que es va quedar sense podi -un dels aspirants, el sènior Àlex Falgàs, es va lesionar. El Ki Hop tampoc va quedar content amb l'arbitratge i Víctor Montoya va cedir als quarts de final.