Els beneficis de l'esport per l'organisme humà avui en dia són del tot evidents i ja ningú qüestiona els valors de la pràctica d'aquest des de ben petits. A Figueres, i per segon any consecutiu, els organitzadors de la Mitja Marató aposten per fomentar l'exercici físic entre els més petits de la casa i, per aquest motiu, la cursa la Menuda és una part molt important dins de la programació de la Mitja de Figueres. El responsable de la prova, Alejo Almendros, ho té clar quan afirma que "la Menuda és una cursa per gaudir de l'esport en família", ja que l'objectiu primordial és aconseguir crear un "clima festiu" on tot giri al voltant de l'atletisme i de la pràctica de l'esport.

Seguint el mateix patró que es va marcar durant la primera edició, el certamen esportiu se celebrarà el proper 3 de desembre i comptarà amb quatre curses de diverses distàncies d'acord amb l'edat dels participants. Així doncs, n'hi haurà una pels nens de 0 a 6 anys, una pels de 7 i 8 anys, una altra pels de 9 i 10 anys i finalment els més grans, d'entre 11 i 12 anys també tindran la seva. "Cap participant de la Menuda ha de patir, cada cursa compta amb una distància adequada a l'edat dels participants, pel que no suposarà cap sobreesforç físic" ha comentat Almendros. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors pretenen un doble retorn pels petits, per una banda el foment de l'activitat física i de tots els valors que aquest comporta, i per altra, i no menys important, l'oportunitat de presenciar una cursa com la Mitja Marató de Figueres, que un any més comptarà amb grans estelles del món de l'atletisme com és el cas del corredor Reyes Estévez. "Molta mainada que participa en la Menuda ho fa motivat pels seus pares, que acostumen a participar de la de 10 quilòmetres o a la Mitja", indica Almendros tot confessant que les curses pels petits de la casa ajuden a crear un ambient molt familiar i festiu que no seria possible d'altra manera.

Després d'una primera edició que va ser tot un èxit, i de la previsió que té de cara a aquesta segona, Almendros, que també va ser president del Club Atletisme de Figueres, explica que "l'objectiu és aconseguir créixer de manera progressiva i controlada" a través d'anar augmentant de participants any rere any. L'any passat van ser 340 els dorsals que es van arribar a donar per participar en la Menuda, una xifra que preveu que se superi amb escreix durant aquesta nova edició, en la qual ja tenen previst repartir-ne un total de 500. La promoció a les escoles de Figueres, com també als pobles veïns per on passa la Mitja, està funcionant correctament, així com la participació d'alumnes del Club Atletisme de la ciutat. "La cursa està adquirint una importància a nivell comarcal i podríem dir que és la cursa popular que més protagonisme dóna a la mainada i on, conseqüentment, més afluència hi ha de nens i nenes" confessa amb orgull el responsable.