La segona Cursa de la Dona Vila de Figueres ja té, aquest divendres al migdia, un total de 4.620 inscrites, en una prova de 5 km que es podrà fer cor­rent o caminant aquest diumenge dia 12 de novembre a partir de les 10 del matí. "El màxim objectiu és que es conegui el Grup Iris", comentava Lídia Albert, la presidenta d'una associació creada ara fa quatre anys i mig com a suport per a dones afectades de càncer de mama. Tot i no voler fixar-se en les xifres, el Grup Iris -organitzador de la prova amb l'Ajuntament i el CA Figueres- no amaga la satisfacció d'haver superat amb escreix les 3.315 participants del debut, on es van tancar inscripcions tres setmanes abans. Ara, es calcula que la segona edició podria arribar com a mínim a les 4.700, si bé el sostre que s'han posat és de 5.000 per motius logístics.

La marea rosa es convertirà, d'aquesta manera i superant-se a si mateixa, com la cursa més multitudinària que ha tingut mai Figueres. Ara bé, el Grup Iris remarca que es tracta "d'una cursa no competitiva, promocionem la participació, tan important és la persona que arriba primera com última". No hi haurà temps cronometrat ni xip, si bé hi haurà un petit reconeixement a les tres primeres classificades. La llersenca de 21 anys Ester Ferrusola va ser la primera a acabar la Cursa de la Dona de Figueres del 2016 -per davant la selvatana Imma Pastor i la figuerenca Dolors Ramírez- i aquest diumenge hi tornarà a ser.

Igual que en la primera edició, els homes no podran resseguir el circuit, però Albert manifesta que "sí que hi poden participar, l'engranatge de la cursa és molt gran i genera uns moviments que no és només estar en el circuit amb la samarreta rosa. Veure que la teva parella o familiar t'espera a la línia d'arribada ens fa molt goig". Un donatiu a través de la fila zero o involucrar-se en el voluntariat ­-una vuitantena- són algunes de les opcions alternatives.

Roses, la Jonquera i l'Escala

Com a context, a l'Alt Empordà la Cursa de la Dona també té lloc a Roses -enguany ha arribat a la desena edició-, a la Jonquera -al 26 de desembre faran la setena- i l'Escala, que ha entrat enguany en el circuit comarcal. Girona, que ha servit de mirall per a Figueres, va acollir el setembre passat 6.500 dones a la seva quarta cursa.

Inscripcions obertes fins dissabte

Qui encara vulgui inscriure's per participar aquest diumenge dia 12 a la Cursa de la Dona de Figueres -donatiu de 8 €- ho pot fer a la botiga Valosport, de la Rambla, fins al dissabte a la tarda.

Mar Dacosta: "Solidaritat rosa, totes guanyem!"

Sovint, participar en una cursa esperona el nostre instint de competitivitat. Volem ser dels millors i, sobretot, gua­nyar. La Cursa de la Dona Vila de Figueres té també un altre objectiu, es vol aconseguir una mostra de solidaritat en femení. Moltes dones participen amb la finalitat d'ajudar a la investigació per vèncer el càncer de mama. Aquesta il·lusió les uneix sense reserves, en un ambient festiu i ple d'esperança. Els carrers s'omplen a vessar d'un seductor color rosa. Aquell dia, les organitzadores de la cursa, el Grup Iris, obliden les hores de treball i es mostren orgulloses en veure tots els car­rers de la nostra ciutat plens de figuerenques que participen solidàriament en la cursa, demostrant un compromís sense dubtes. Totes comparteixen una emoció molt íntima on el sentiment de victòria impregna l'aire. Sabem que juntes ho podem aconseguir. Aquest diumenge, dia 12 de novembre, vine a córrer amb nosaltres a la segona edició de la prova, totes guanyem!