Després de desconèixer l'empat en els primers dos mesos, el Figueres en va sumar dos de consecutius la setmana passada, davant el Santboià (0-0), dimecres, i al camp del Santfeliuenc (0-0), diumenge. Aquestes igualades deixen els de Chicho en 12è lloc de Tercera Divisió, a set punts de la promoció d'ascens i amb sis de coixí respecte al descens. Dels últims set partits, els blanc-i-blaus només n'han pogut guanyar un.

D'altra banda, en el darrer partit a casa, per Tots Sants, es va presentar el futbol base -22 equips en total- i es va inaugurar oficialment l'anhelat local social. Batejat com El Córner, es troba ubicat a la cantonada sud-oest de l'estadi, l'Ajuntament ha assumit 110.000 euros del cost i la Unió 22.000. Aquesta era una assignatura pendent que s'ha acabat fent realitat després que hi hagués un estira-i-arronsa al principi amb el consistori. "Tenir el local social era un objectiu des de fa anys i al final ho hem aconseguit", comentava amb un somriure José Antonio Revilla, el president de l'entitat. L'Estadi de Vilatenim té previst ara "millorar els accessos", afegia. A la inauguració del nou espai d'oci hi havia, entre altres autoritats, l'alcaldessa Marta Felip i el regidor d'Esports -i alhora directiu unionista- Jordi Masquef.

L'acte va coincidir amb la presentació del futbol base, on Revilla va apuntar que "era molt important" i va recordar el recent debut de Roger Brugué, a la Unió fins fa un any i mig, a Segona A amb el Nàstic de Tarragona: "Que quatre jugadors de la base estiguin al futbol professional és un orgull".

Ve la Pobla de Brugui, Pol Valentín i Campos

El Figueres rebrà la Pobla de Mafumet aquest diumenge (16.30 h). En el filial del Nàstic, hi militen tres exjugadors blanc-i-blaus i de l'Alt Empordà com el bascarenc Roger Brugué, que ha debutat recentment a Segona Divisió A, l'avinyonenc Pol Valentín i el rosinc Àlex Campos. A més, el garrotxí Èric Vilanova també juga a la Pobla, que ja no és entrenat per Edu Vílchez, pujat al primer equip al costat de Rodri.