Que el Cistella hagi visitat els camps del Base Roses, Sant Pere Pescador i Llançà, tres candidats a pujar a Segona Catalana, i no només no hi hagi perdut, sinó que hi ha tret set punts és una clara mostra que el conjunt que entrena Txema Ortega no està a dalt de Tercera per casualitat. Els cistellencs ocupen, de manera provisional, això sí, la segona posició en permís de Base Roses, Empuriabrava-Castelló i Bàscara, que el poden sobrepassar ja que tenen duels pendents.

Però els vermells van propiciar, dissabte, la primera derrota del Sant Pere a casa (1-2) amb gols de Sergio Moreno, ex de la Jonquera, i Albert Porterias.

El Cistella segueix trepitjant els talons del Llançà, també líder provisional que es va desfer del Vila-sacra (0-1) gràcies a un solitari gol de Migue Martín el minut 20 després de rebre una assistència d'Andy. Amb les opcions intactes a dalt continua el Base Roses, que va fer efectiva la seva proposta futbolística amb un triomf sense concessions a Vilabertran (0-3) ja sense Oscar Pereira, que ha anat al club veí, el Roses.

D'altra banda, sense fer soroll el Bàscara s'ha enganxat a les posicions capdavanteres després de deixar enrere un rival de dalt, el Torroella (2-1). El sòlid equip de Miquel Rivas té tres partits pendents (Agullana, Borrassà i Begur) i només ha perdut un enfrontament, el primer, a Vilabertran.

Pel que fa a la zona baixa, el Sant Miquel continua sense aixecar el cap a la cua i davant el Monells (2-4) va patir la setena derrota en vuit jornades.