El pavelló de Bàscara va acollir, el cap de setmana passat, el Torneig Zonal de tennis taula, clau per classificar-se per al Torneig Estatal que tindrà lloc entre el gener i el febrer que ve al poliesportiu Pisuerga de Valladolid. Bàscara era una de les quatre seus estatals -les altres, eren a Lalín (Pontevedra), Villena (Alacant) i San Javier (Múrcia)- i va rebre quasi 500 jugadors de Catalunya, Illes Balears, Aragó i Navarra.

Un dels clubs al-tempordanesos que més va destacar va ser el Tennis Taula Tramuntana, ja que va obtenir un total 10 bitllets per anar a Valladolid: Jaume Muntada, Antonio Oña i Ivan Lavado en veterans; Joni Díaz en sèniors; Miqueleta Balanzó en sots-23; Jana Riera -sotscampiona a Bàscara-, Clàudia Pérez i Anna Aromí en infantils, i Bernat Muntada i Artur Boye en benjamins.

Cinc del CER i tres del Bàscara

Per la seva part, el CER l'Escala va accedir a la fase final de la mà de Joan Sues en veterans, Joan Masip en sub23 -campió a Bàscara-, Norbert Tauler i Iker González en infantils -van quedar segon i tercer, respectivament-, i Àlex Portell en benjamins. D'altra banda, el CTT Bàscara, l'amfitrió, va col·locar tres jugadores pel Torneig Estatal: Marta Alech en categoria sènior, Helena Colinas en sub23 i Abril Vidal en aleví -sotscampiona a casa.

Així, un total de 18 palistes de clubs de l'Alt Empordà, a més del figuerenc Sergi Grau (Mataró), seran a terres lleoneses, però en les següents setmanes se n'hi podria afegir algun més en la repesca, com és el cas de les figuerenques Linda Thomson i Mercè Puig.