La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb l´Ajuntament de Roses i la Diputació de Girona, impulsa a la població una nova edició del projecte FutbolNet durant el curs escolar 2017-2018. El programa té per objectiu principal l´educació en valors entre el jovent de 10 a 16 anys, fent servir com a eix vertebrador el futbol. L´activitat s´ha iniciat aquest mes d´octubre i finalitzarà al maig.

La sessió que tingué lloc ahir, dimarts 24 d´octubre, va comptar amb la visita del representant de la Fundació, Bernat Muñoz, i del regidor de Benestar Social de l´Ajuntament de Roses, Marc Danés, que van fer una molt bona valoració del projecte desenvolupat durant la passada edició, resultats que han engrescat les tres entitats a donar continuïtat al projecte durant aquest curs.

El programa FutbolNet treballa en l´adquisició i consolidació de valors socials com l´esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l´ambició. L´atracció que genera la pràctica de l´esport entre les nenes i els nens, unit amb la imatge del FC Barcelona arreu del món, facilita que els infants en situació de vulnerabilitat social participin del projecte i, a través de la pràctica de l´esport, puguin aprendre i adquirir una sèrie d´hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.

El nombre de participants en l´edició 2017-2018 és de 60, amb edats compreses entre els 10 i els 16 anys. L´activitat esportiva que es planteja no està concebuda en clau competitiva sinó que les sessions es dediquen al debat i acord sobre el comportament i les regles de joc que regiran durant el partit de futbol, el partit, i l´avaluació sobre el compliment dels acords pactats.

Les regles generals de joc són: no hi ha àrbitre, sinó un mediador/a encarregat de facilitar el bon funcionament del joc i el diàleg d´entesa entre jugadors en cas de conflicte; els equips són mixtes; i perquè els gols puguin ser comptabilitzats han de ser marcats cada vegada per un jugador diferent. La puntuació final del partit és la suma total de la participació, l´avaluació de l´altre equip, l´autoavaluació i de la puntuació del partit.