El central del Barça Gerard Piqué ha descartat la possibilitat d'abandonar l'equip nacional abans del Mundial de Rússia i ha explicat que la seva situació, després dels "xiulets i insults" rebuts dilluns passat a la Ciutat de Futbol de Las Rozas, és "un repte" al qual desitja "donar-li la volta".

En una compareixença davant els mitjans, el central blaugrana ha destacat el seu "compromís" amb la selecció. "És impossible posar en dubte el meu compromís, porto aquí des dels 15 anys, considero això una família", ha assegurat.

"Em sento molt orgullós d'estar a la selecció espanyola", s'ha refermat el català.

Piqué tampoc ha esquivat aquesta vegada oferir una opinió política, tot i que ha estat més mesurat i ha llançat un missatge d'entesa a l'assegurar que mitjançant el "diàleg" i la "coherència" tot "pot arribar a bon port".

I és que, el català ha volgut deixar clar que no és el seu cas ser un independentista que vol jugar amb la selecció espanyola, tot i que ha defensat que es pugui fer si no es proclama la independència de Catalunya, i s'ha recolzat en el diàleg per capgirar la seva situació en la Roja i el camí a seguir per polítics.

Ser independentista no té res en contra d'Espanya

"No és incongruent la meva postura. T'ho porto a l'extrem, que no és el meu cas, crec que un independentista podria jugar a la selecció espanyola perquè no hi ha selecció catalana i l'independentista no té res en contra d'Espanya", ha assegurat.

"El català no està en contra d'Espanya, només vol el seu propi país. Si no hi ha selecció a Catalunya i no tens res en contra d'Espanya que és un país de l'hòstia, per què no podria jugar un independentista amb la selecció espanyola ?. Tendim a portar tot al sentimentalisme i fanatisme ", ha opinat.

Diàleg va ser la paraula més repetida en una llarga compareixença de Piqué, que va demanar als periodistes que preguntessin tot el que volguessin i que fins i tot va desitjar estendre tot i la obligació de tallar pel menjar de la selecció espanyola per a la qual esperaven la resta de companys i cos tècnic.

"Estic convençut que hi ha moltíssima gent fora de Catalunya a favor que els catalans puguin votar. Altres tenen una opinió molt diversa. Cadascú pot opinar el que li doni la gana i cal respectar-se entre tots. Prima el respecte i amb el diàleg es pot arribar a bon port "