Aquest cap de setmana vinent comença la lliga dels equips alt-empordanesos de Primera i Segona Catalana. D'una banda, el sènior masculí de l'Escala, que estrena categoria, debuta a casa amb un derbi gironí contra el Santjoanenc, que ja fa cinc temporades que milita a Primera Catalana (18.15 h).

La cita és dissabte a les 18.15 al pavelló escalenc. L'entrenador, albert Clopés, explica que "ens estem entrenant molt bé, tot i que tenim una plantilla curta". "Tenim moltes de començar la temporada!", afegeix el figuerenc Clopés.

D'altra banda, els de Bru Rovira també estrenen categoria, en aquest cas Segona Catalana, després del segon lloc l'any passat a Tercera. Els vilafantencs també juguen a casa, contra el Tordera, que l'any passat va quedar a la cua de la classificació.

El partit és a les 17.45 h i els locals busquen "seguir treballant per compactar totes les peces, amb la seguretat, però, que serem competitus tot i tenir alguns lesionats en l'inici del campionat", explica Rovira.

Les noies busquen consolidar-se

El sènior femení del Vilafant debutarà a casa del Boet Mataró, també dissabte a les 20 hores. En el seu segon any a la categoria, les vilafantenques volen "consolidar-s'hi i créixer com a grup", diu Jordi Mallorquí, l'entrenador. "De moment hem imprès molta càrrega de treball i les sensacions són bones", afegeix Mallorquí.

En definitiva, les noies tenen ganes de millorar el resultat de la passada campanya en què van salvar la categoria en el darrer partit del play-off de descens, contra el Ripollet.

Marcats pel Tramuntana

Els equips venen de disputar la quarta edició del Tramuntana, fet que marcarà fins a cert punt la seva dinàmica al començament del campionat de lliga.

Els equips de Tercera Catalana, Tercera Territorial i Sots-25 coneixen el calendari

La lliga per als equips masculins de Tercera Catalana, Tercera ­Territorial i Sots-25 també comença aquest cap de setmana, mentre que per als equips femenins no ho farà fins al cap de setmana següent, el 23 i 24 de setembre.

A part de l'Adepaf de Jordi Marull, que ja sap des de fa dies que debutarà a Tercera Catalana contra el Santjoanenc a casa (18 h), la resta d'equips van conèixer la setmana passada el calendari de la temporada.

L'Escolàpies, entrenats per Tete Quirante, iniciarà la campanya a Tercera Territorial a la pista del Cellera, dissabte 16, a les 19 hores. A la mateixa hora, el sots-25 del Roses rebrà a casa el Cassanenc. Per acabar, dissabte, l'Escolàpies B, que s'estrena a sots-25, disputarà el seu primer matx a la pista del Lloret (19.30 h), entrenat per Miki Ferrando.

Diumenge jugaran l'Escala B de Xavi Falgarona a la pista del Cornellà del Terri, a les 18.30 hores i el Grifeu-Llançà de Xavi Gar­riga (12 h), que estrenarà nova categoria, Tercera Territorial A, contra el Palafrugell, a casa. Finalment, el Castelló, jugarà a casa del Porqueres, a les 17.30 hores.

Roses i Castelló, les novetats

Pel que fa als equips femenins, l'Escala de Susi Martí i Pau Esponellà intentarà millorar la segona posició de la temporada passada, per fer-ho debutarà el dissabte 23 de setembre a la pista del Sant Julià de Ramis (20 h).

La Federació, per aquesta temporada, ha ajuntat els grups de Tercera Catalana i Tercera Terrirotial. És per això que a la mateixa categoria però en diferents grups jugaran amb les escalenques l'Escolàpies i el Roses.

D'una banda, l'Escolàpies, a les ordres de Juanjo Mateo, s'estrenarà a casa amb el Cornellà del Terri, a les 17.30 hores, i de l'altra, el Roses torna després d'un any d'absència i ho fa jugant a casa contra el Porqueres, el diumenge 24 de setembre (12.30 h).

Finalment, el Castelló, que aquesta temporada ha fet un sots-25 femení, anys després de no tenir-ne, arrencarà motors el dissabte 23 de setembre, a casa contra el Salt (18 h), a les ordres de Lídia Campsolinas.

En total, doncs, els set equips masculins de Tercera, Territorial i Sots-25 jugaran el cap de setmana del 16-17 de setembre i els quatre conjunts femenins ho faran el cap de setmana següent.