El pavelló de Vilafant va viure el cap de setmana passat, 9 i 10 de setembre, la quarta edició del torneig Tramuntana, en què 11 equips de la comarca van prendre-hi part. Els guanyadors del certamen van ser el Vilafant, en categoria masculina 1, i el Grifeu-Llançà en categoria masculina 2, mentre que l'Escala es va endur el campionat femení. Durant els dos dies, es va viure un ambient de bàsquet familiar i distès, pocs dies abans de començar el campionat de la lliga, el cap de setmana del 16 i 17 els nois, i el 23 i 24 de setembre les noies.

El Vilafant venç contra pronòstic

El sènior masculí del Vilafant va guanyar la final masculina 1, després d'imposar-se a les semifinals a l'Adepaf Figueres. Els de Bru Rovira van saber imposar-se a les baixes dels jugadors interiors i amb un joc ràpid i intens van dominar des del minut u (88-73). D'aquesta manera els vilafantencs guanyen per primera vegada el torneig i ho fan contra el campió de les dues últimes edicions.

L'Escala, per la seva banda, mai no es va sentir còmode a la pista i no va aconseguir fer el seu joc. Els d'Albert Clopés van pagar la crispació amb els àrbitres, ja que els van xiular fins a set faltes tècniques i una falta desqualificant.

El Grifeu-Llançà domina el grup 2

Els llançanencs van guanyar els dos partits del torneig, dissabte, contra el Castelló i diumenge contra el Roses, i es va endur el seu primer Tramuntana en la seva primera participació en el certamen. El Grifeu-Llançà, entrenats per Xavi Garriga, jugaran a Tercera Territorial A, després d'ascendir la temporada passada.

L'Escala guanya amb claredat

El sènior femení de l'Escala, entrenat per Pau Esponellà, es van endur el certamen femení després de guanyar els dos partits amb força claredat, dissabte contra el Roses i diumenge contra el Vilafant.

Les noies escalenques van saber imposar la seva veterania en els moments claus del partit per derrotar dos conjunts que comptaven amb jugadores molt més joves.