En les properes setmanes, el camp de la Selva de Mar serà l'únic terreny de terra que quedarà a la comarca. I és que el Camallera té la intenció de col·locar gespa artificial gràcies a l'avinentesa de la Unió Esportiva Sant Joan Despí. El club del Baix Llobregat ha canviat la gespa artificial aquest estiu, col·locant-ne una d'última generació, i amb la qual jugava ara serà aprofitada pels camallerencs.

El club del Terraprim ja disposa dels blocs enrotllats, els té situats en un camp d'un pagès que està a tocar del camp de futbol, però busca finançament per instal·lar-la. "Estem pendents d'una subvenció de la Federació Catalana, s'hi han compromès", comenta Xicu Ventalló, l'entrenador del primer equip, que ha tingut les converses amb Jordi Bonet, delegat provincial i responsable de posar en contacte el Camallera amb el Sant Joan Despí.

El club santjoanenc ha cedit gratuïtament la gespa al Camallera i l'Ajuntament s'ha fet càrrec de les despeses de transport, "14 viatges entre 2 i 3 dies", afegeix Ventalló. Qui va ser alcalde de Camallera, considera que col·locar els embolcalls de gespa artificial costaria al voltant de 15.000 euros. La intenció de l'entitat és "tenir col·locada la gespa abans d'acabar aquest any, crec que els treballs durarien quinze dies".

Canviar la superfície serà una gran dosi per un Camallera que té 95 anys de vida i que pròximament vol recuperar el femení i tenir futbol base, ja que amb terra se'ls fa difícil captar jugadors.

Inici de temporada del grup 29

D'altra banda, mentre el grup 30 de Quarta va donar el tret de sortida a principis de mes, el grup 29 ho farà aquest cap de setmana amb el Camallera i el Viladamat com a únics representants locals. Els de Xicu Ventalló debutaran dissabte (17 h) rebent l'Albons i els de Xavi Carmona es desplaçaran diumenge (17 h) a Verges.

El Cadaqués també col·locarà gespa artificial, a l'octubre

El camp del Camallera no és l'únic de la comarca que té previst instal·lar gespa artificial. Per exemple, la Jonquera va inaugurar la nova superfície el diumenge passat i a les pròximes setmanes començaran els treballs en el camp del Cadaqués. El terreny de Sa Guarda és de gespa natural, sovint amb mal estat, i a mitjans d'octubre faran el canvi. És previst que les obres s'allarguin tres mesos i, durant aquest període, el Cadaqués demanarà jugar tots els partits a camp contrari. El club cadaquesenc ja s'està curant en salut i, de moment, està disputant el màxim de partits a casa per si la instal·lació de la gespa s'allargués. Per aquest motiu, el duel contra el Cabanes, diumenge passat, el van jugar com a locals tot i que estava designat, segons el calendari, per jugar-se al ter­reny dels potamolls.