Es preveia un duel entre Marc Márquez (Repsol Honda Team) i Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) per la Pole Position. Però no es va veure. Mentre que el pilot de Honda va acabar aal terra de la corba 13 mentre es aprofitava la volta, el de Yamaha es va fer amb la quarta pole (1: 32.439) en la categoria reina. Sembla que està de tornada i al matí hi haurà una gran lluita per la victòria.

El primer en colpejar en l'intent inicial va ser Márquez, es va col·locar davant i va posar la pressió sobre els seus rivals, però Viñales no va dubtar i es va treure del màniga un temps de 1: 32.439. Estarà molt content el de Roses amb aquest pole després de les quatre consecutives de Márquez, que finalment es va quedar a 0.197 i completarà la tercera línia. Suma ja 19 caigudes aquesta temporada.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) sabia que podrien anular la seva penúltima volta i ho va intentar fins al final. Malgrat que no es va sentir del tot còmode durant els entrenaments, es va treure el màxim amb la goma nova i es va aconseguir colar entre els dos espanyols (2n).

La millor moto no oficial va ser la de Cal Crutchlow (LCR Honda). El britànic encapçalarà la segona línia de la graella amb un temps que es va quedar a quatre cècimes de Viñales. Mantenint la seva bona actuació d'aquest cap de setmana, Jorge Lorenzo (Equip Ducati) es va avançar a l'hora de sortir a pista i es va quedar a 0.353 de la Yamaha. El balear prepara l'assalt al podi.

La sessió va ser molt igualada, amb 6 pilots en menys de mig segon i 10 en menys d'un segon. La segona millor Yamaha de la graella serà la de Johann Zarco (Monster Yamaha Tech3).

Mal resultat (7è) per a Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), que espera més d'aquesta cap de setmana després de la seva victòria de l'any passat. L'acompanyaran en tercera línia Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) i un gran Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini).

Després de la caiguda de diverses recuperacions a la Q1, Álvaro Bautista (Tire & Bear Aspar Team) va ser tretzè, davant del pilot invitat Michele Pirro (Ducati Team) i el seu company Karel Abraham (Pull & Bear Aspar Team).